Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Golf 4 1.6 APF - Słabe przyspieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Mam problem z ww. autem a mianowicie dotyczy on braku mocy/przyspieszenia. Świece wymieniłem na nowe, dodam ze auto jest po wymianie rozrządu, by on sprawdzany 2 razy wiec jest na pewno dobrze ustawiony (przed zmiana miał moc ale to może być zbieg okoliczności) Wykonałem Logi dynamiczne prosiłbym o ich przeanalizowanie, czy wartość powietrza jest prawidłowa? Jeszcze mnie zastanawia ta wysoka temperatura wskazywana przez komputer a na liczniku jak się zagrzeje trzyma 90 stopni.

Opublikowano (edytowane)

Czujnik temperatury raczej do wymiany niewiem jak w golfie ale w audi jest jeden co podaje temp na zegary i do ecu u ciebie moga byc dwa. Przeplywka widac ze dziala dobrze a sonda lamda albo nie dziala albo musisz sprawdzic w innym bloku ale raczej inny blok i test na postoju aby bylo widac oscylacje lambdy. I przed tym reset ECU tzn odlaczyc akumulator.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez neoxpl
Opublikowano (edytowane)

Rozrząd to nie wszystko jeśli silnik ma rozdzielacz zapłonu.Ja przez długi czas walczyłem z silnikiem 1.6 w audi ale wreszcie doszłem co było nie tak.Teraz nie poznaje auta.No ale w tym silniku nie ma rozdzielacza..Jeśli moc było do czasu grzebania przy rozrządzie to raczej chyba nie jest zbieg okolicznosci no chyba że ktoś coś zapomniał podlączyc.

Edytowane przez baraka