halikos Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Witam Silnik chodzi normalnie i gdy go wkręcę do 4000 obr. i spada to zaczyna klekotać chodzi jak by na 3 gary i gaśnie, jak kręcę niżej to pracuje ok. Wymieniłem kable i świece, Vag nie pokazuje błędów, przy odpalaniu zaczyna chodzić na 3 gary i przy dodaniu gazu zaczyna się stabilizować. Po wkręceniu do 4000 obr sytuacja się powtarza. Na pb i lpg to samo. Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 30 Maja 2016 przez halikos
Mateuszek1001 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 podpatrz w blokach pomiarowych czy i na którym cylindrze wypada zapłon, może winny jest przytkany wtryskiwacz
halikos Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Opublikowano 31 Maja 2016 podpatrz w blokach pomiarowych czy i na którym cylindrze wypada zapłon, może winny jest przytkany wtryskiwacz Ok dzięki. Dzisiaj sprawdzę.
Klejk Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 A zobacz czy będzie się tak działo jak odepniesz przeplywke. Miałem bardzo podobnie jak mi przeplywka padła
halikos Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 A zobacz czy będzie się tak działo jak odepniesz przeplywke. Miałem bardzo podobnie jak mi przeplywka padła Odpiąłem przepływke i dalej to samo. Dodam tylko, że przy wysokich obrotach zaczyna się spalanie stukowe.
aricc Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 A nie zdycha juz cewka ? A dokladniej modul zaplonu ? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
halikos Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2016 A nie zdycha juz cewka ? A dokladniej modul zaplonu ? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cewka podmieniona i dalej to samo.
aricc Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Przepustnica ? Komputer ? Nie wiem co jeszcze Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
halikos Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2016 Przepustnica ? Komputer ? Nie wiem co jeszcze Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Przepustnica wymyta i zaadoptowana, komputer 0 błędów. Tak się zastanawiam czy to nie jest zapchany katalizator, przez 20 lat nie był ruszany, jutro zobaczę.
aricc Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 To go wytnij hehe i tak nie potrzebny Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi