Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Co najlepiej wymienić po zakupie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, od tygodnia mam i ja swoje cztery koła... i tak sie zastanaiwam co dalej trzeba robić z autem...

zimówki kupione ;]

rozrząd zrobiony (gates, contitech i ruville) pompa wody (po przeczytaniu forum) też wymieniona.

olej niby był 4k temu.. ale to juz nie jest az tak duzy koszt wiec- nowy, tylko ze wlalem to co bylo ostatnio- castrol magnatec 10x40 moze byc? tylko o dziwo bańska cztero litrowa wystarczyła ? nawet mam troche na dolanie... AFN ? to by sie zgadzało ?

pomału chyba będzie trzeba coś z turbiną robić, bo niby olej przez nią pali.. ale musze troche pojeździc. tu pytanie- regenerować czy.. y.. czy co ?

i dalej pytania, dziś jak mi ten rozrząd zrobili to ym... na radiu mam SAFE :D skąd ja mam wziąć numer do tego? :D przeleciałem ksiazki co mi dali z komisu z autem i nic ;] gdzie tego szukać albo co z tym zrobić? :D

Opublikowano

jesli turbo juz omawia posłuszenstwa to mysle ze regeneracja bedzie najrozsadniejsza , chyba ze masz fundusze na nowa :wink4::kox: radio zostało zakodowane gdzyz została zdjeta klema z aku i teraz musisz wprowadzic kod aby znow grało,wyciagnij radio moze tam masz umieszczony kod albo w ksiązece dotyczacej obslugi radia itp powinienes na pewno znalezc ten kod. Dalej to po prostu dbaj o autko sledz forum i zawsze bedziesz w temacie :cool1: no i koniecznie przeczytaj ten wątek http://www.a4-klub.pl/smf/10_przykazan_dla_diesla_ver_13-t5260.0.html; :decayed::kox::good:

Opublikowano
  • Autor

właśnie nigdzie nie moge doczytac sie tego kodu :kox:

hm, wyciagnac ? na to nie wpadłem- ale przed chwilą patrzałem i... i nie iwme jak je wyciągnać :D (oryginał z bose) pojde zaraz zoabczyć czy mi sie uda... a jełśi tam nie bedize tego kodu? wątpie aby w komisie mi coś doradzili, ale zadzwonie i spytam... innego pomysłu nie macie? co?

przykazania już dawno wbite pomiędzy szare komórki :decayed:

Opublikowano

a jełśi tam nie bedize tego kodu?

u mnie był taki kodzik pod naklejka z kodem kreskowym czy cos takiego :mysli: lecz nie daje gwarancji ze bedzie i u Ciebie on wystepował bo u mnie to było radio gamma.Jesli nie bedzie to bedziesz musiał sie udac do jakiegos speca co bedzie potrafił zczytac kod z radia :mysli: Wiem ze cieżko sie jezdzi bez właczonego radia w samochodzie :rolleyes::wink4:

Opublikowano
  • Autor

a jełśi tam nie bedize tego kodu?

u mnie był taki kodzik pod naklejka z kodem kreskowym czy cos takiego :mysli: lecz nie daje gwarancji ze bedzie i u Ciebie on wystepował bo u mnie to było radio gamma.Jesli nie bedzie to bedziesz musiał sie udac do jakiegos speca co bedzie potrafił zczytac kod z radia :mysli: Wiem ze cieżko sie jezdzi bez właczonego radia w samochodzie :rolleyes::wink4:

a amsz takie jak ja radio?

http://www.pisi.com.pl/zbedne/audidelta.jpg

czy dobrze rozumiem- że gdzieś miałeś na radiu ten kod, tak?

własnie musze to jaknajszybciej odpalić.... bosse sie kurzy :decayed:

Opublikowano

tak dokladnie takie samo radio, zaznaczam " miałem '' :wink4: i na radiu na wierzchu byla podobna naklejka do kodu kreskoweg oddzielona gruba kreska i pisało - code ...(coś tam jeszcze było napisane - '' number '' czy cos w tym stylu ) jak czasem musiałem odłaczyc aku to tez radio mi sie kodowało i musiałem wpisać ten kod i znowu grało.Żeby wyjać radio wsadzałem po prostu palucha do otworu z kaseta i wyciągałem :tongue4: Tylko nie wiem czemu miałem tą zaślpke od kasety z napisem gamma,dziwna sprawa :mysli: musiał bym jeszcze zobaczyc to bo został mi ten dzyngiel po radiu :gwizdanie: Rozumiem ze nie masz tej ksiażeczki do radia ?? bo Tam na pewno jest kod.

Opublikowano

co do turbiny to wstrzymaj się z jej regeneracją bo to, że ktoś Ci powie że ona pali olej to wcale nie musi to polegać na prawdzie, najczęściej idzie przez nią olej z odmy do dolotu co często jest mylnie diagnozowane przez mechaników, że turbina nadaje się do regeneracji lub wymiany, a by się upewnić zdejmij przewód powietrzny idący od filtra powietrza do rury dolotowej do turbiny i zobacz ile tam będzie oleju, który dostaje się tam wężykiem z odmy czyli odpowietrzania skrzyni korbowej silnika,

jeśli otrzymałeś z komisu książkę serwisową to w niej również powinna być albo książeczka z radia gamma i w niej lub w zakładce książki serwisowej powinna być włożona karteczka formatu wizytówki z kodem 4-ro cyfrowym do radia.

Opublikowano

Ja tez nie mailem kodu do radia i do ASO pojechałem.10 minut i po sprawie, kosztowało mnie to chyba coś koło 50 zł.

Opublikowano

sprawdź czy turbina nie ma luzów wzdłużnych oraz poprzecznych jeżeli ma to oczywiście regeneracja co do kodu to powinien być w książce serwisowej

Opublikowano

olej niby był 4k temu.. ale to juz nie jest az tak duzy koszt wiec- nowy, tylko ze wlalem to co bylo ostatnio- castrol magnatec 10x40 moze byc? tylko o dziwo bańska cztero litrowa wystarczyła ? nawet mam troche na dolanie... AFN ? to by sie zgadzało ?

Tak, tak , tak, tak :)

Opublikowano

Oleju wchodzi 3.8

Opublikowano

Oleju wchodzi 3.8

200 ml zawsze Ci zostanie na dolewke :wink4::kox:
Opublikowano

pomału chyba będzie trzeba coś z turbiną robić, bo niby olej przez nią pali.. ale musze troche pojeździc. tu pytanie- regenerować czy.. y.. czy co ?

Czemu twierdzisz że turbo do roboty??? Chcesz dowiedzieć się więcej to zrób logi Vagiem i wszystko wyjdzie. Jak pompuje odpowiednie wartości , oleju nie podpija i nie jest zapieczone to co tu szukać :mysli:[br]Dopisany: 05 Grudzień 2008, 21:28_________________________________________________ :mysli: :mysli: :mysli: