przemo86 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 witam ile kosztuje ori rozrząd w aso do a4 2.8 99r.?
barrnaba Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 w połowie października krzykneli mi ok 4000 PLN (robocizna plus części) ale bez pompy wody, termostatu, płynu chłodzącego, paska wieloklinowego itp. Zastrzegając że cała reszta plus ewentualnie dodatkowe części i robocizna mogą zdecydowanie zwiększyć koszta wymiany. Do tego 2 do 3 dni roboczych wymiana. Suma sumarum zrobiłem gdzie indziej i jest super!
Korzeń Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 w maju krzyknęli mi 3000 za samą robotę w ASO Skoda.
tomek a4 2.8 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 A po co sie pchać w ori części, ceny są kosmiczne. Lepiej zrobić na zamiennikach i wymieniać co 70 tys i będzie Ja zapłaciłem za wszystkie części 1100 zł w inercars (wszystkie możliwe rolki, paski i napinacze) Robocizna 200 zł u mechanika który zna sie na rzeczy. Więc jak widać różnica w cenie dość spora
przemo86 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2008 dzięki koledzy już mi przeszło aso
seban111 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 ja ostatnio pytalem o czesci do wymiany rozrzadui np. pasek boscha krzykneli mi 125zł a w sumie ze wszystkimi czesciami cos kolo 700zł oczywiście zarzekali sie ze wszystkie czesci z gornej polki
tomek a4 2.8 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Za 700 najwyższa półka to napewno nie była. Pewnie też nie doliczali paska wielorowkowego i rolki do niego. Idzie też tam taki napinacz gazowy, który kosztuje prawie 400. Mechanior doradził mi żeby wymienić to wszystko naraz żeby mieć spokój na dłuższy czas. A jak wiadomo rozbierania jest w a4 niemalo żeby dostać się do tych mechanizmów, więc lepiej wymienić te częsci przy okazji
Korzeń Opublikowano 6 Grudnia 2008 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ja wymienialem w Maju rozrzad i cena wygladala tak: 6 litrów oleju Mobil 1 5w30 ESP Płyn do układu chłodzenia Cały rozrząd + pompa wody Filtr oleju Filtr powietrza Filtr kabinowy Uszczelniacz wału korbowego Za wszystko nieco ponad 1300 zł I wymiana w dobrym warsztacie 320zł
Rekomendowane odpowiedzi