Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nastawnik wałka rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem wczoraj A4 2,0 benzyna 2002r. Sprawdziłem go komputerem wyskoczyl mi błąd P1519 Nastawnik wału rozrządu. Kontrolki silnika kupując auto nie było jednak wracając do domu zapaliła się.. Sprzedający twierdzi, że kupując go w Niemczech sprawdzał komputerem i błędu nie było. Wymienił olej na syntetyk Mobila 5v30, czy to może być wina oleju, że wyskoczył ten błąd? Może wymienić nastawnik? troche ceny odstraszają.. a może coś innego jest powodem? Dzięki z góry za odpowiedzi, pozdrawiam.

Na dodatek zauważyłem, że cieknie z niego jak z wiadra.. Postawiłem pod silnik miske żeby zobaczyć ile nakapie przez noc. Wjechałem na podwórko i silnik gorący zakup życia :D

Opublikowano

Oddaj grata handlarzynie

Edytowane przez Dev

Opublikowano

nom lepiej zwróć auto bo masz takie prawo. Chyba że na umowie zaniżyłeś sporo cenę to będziesz w plecy. kup lepiej 1.8t albo chociaż 2.4 bo 2.0 trochę słabo jeździ i chleje oliwe galonami

Opublikowano
  • Autor

Faktura vat-marza, ciekawe czy uda mi się zwrócić. Mówił że w każdej chwili przyjeżdża i sam zabiera. Zobaczymy

Prawdopodobnie uszczelka od nastawnika jest przyczyną wycieku oleju i tego bledu, moze ktos wymienial i ma nastawnik stary zepsuty? Potrzebuje samej uszczelki. Pojade tez do aso zapytam

Opublikowano

Jak sytuacja?

Opublikowano

uszczelka nie problem, ale jak znam ALT nie wyciagniesz zaworu zeby ja wymienic . Bo zawor utknął juz w wariatorze .