Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zasysa płyn ze zbiorniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :hi:

Silnik B8 CAHA ostatnio na kompie wyskoczyl mi komunikat zeby dolac oleju zagladam pod maskę w celu jego uzupełnienia a w zbiorniczku płynu chłodniczego jest ponizej kreski minimum. Pomyslalem ze uzupełnienie ale przy odkrecaniu korka zaczelo bulkac w zbiorniczku i wskoczył pod max. Silnik był gorący. Węże nie wiem czy jakos specjalnie twarde. Czym to moze byc spowodowane bo to chyba nie jest normalna sytuacja? W b7 BRD Niczego podobnego nie było..

Autko nam nie długo jeszcze na miękkim dowodzie

Opublikowano

wyskoczyl mi komunikat zeby dolac oleju zagladam pod maskę w celu jego uzupełnienia a w zbiorniczku płynu chłodniczego jest ponizej kreski minimum

Co ma olej do płynu chłodzącego?

Stać na równym, zimny silnik i dolej płynu chłodzącego pomiędzy minimum a maximum. Na gorącym silniku odradzam odkręcanie gdyż panuje tam ciśnienie i płyn jest gorący a wiadomo różne przypadki chodzą po ludziach :)

Jeżeli nie masz wycieków oleju a zauważysz że poziom oleju się podnosi to gdzieś nastąpiła nieszczelność i płyn chłodzący wlatuje do miski olejowej.

Edytowane przez strikerrr11500

Opublikowano
  • Autor

To ma olej do plynu ze przy okazji jego uzupełniania rzucił mi sie w oczy niski stan plynu chłodniczego również. Co mam dolac?? Przecież jak odkrece korek to plyn wraca do maximum spowrotem? Źle sie wyrazilem w poście na początku bo nie rozumiem

Opublikowano

Zobacz jaki stan jest na zimnych silniku, bo kolega strikerrr11500 też się w tej kwestii jasno wyraził.

Opublikowano
  • Autor

Stan rano na zimnym w garażu był niewiele pinad mininum po odkrecenuiu korka bulgota i wraca na max. Oleju nie przybywa raczej skoro musialem dolac a plynu nie musze dolewac bo gdy popuszcze korek to wraca na pelny stan

Stan rano na zimnym w garażu był niewiele pinad mininum po odkrecenuiu korka bulgota i wraca na max. Oleju nie przybywa raczej skoro musialem dolac a plynu nie musze dolewac bo gdy popuszcze korek to wraca na pelny stan

Opublikowano

To po nocy cały czas masz ciśnienie takie w zbiorniczku?

Opublikowano
  • Autor

Praktycznie malo co sie wróci sam właśnie. Moze to być korkiem od zbiorniczka?

Opublikowano

Mam podobnie w b6 awx. Czy zimny, czy ciepły w zbiorniczku jest stale ciśnienie i gdy odkrece korek to poziom płynu podnosi się do góry. Też nie mogę dojść co może być przyczyną.

Opublikowano
  • Autor

Mam podobnie w b6 awx. Czy zimny, czy ciepły w zbiorniczku jest stale ciśnienie i gdy odkrece korek to poziom płynu podnosi się do góry. Też nie mogę dojść co może być przyczyną.

Ile juz z tym jeździsz?
Opublikowano

Odkąd pamiętam. Nic niepokojącego się nie dzieje, lecz daje do zastanowienia.

Opublikowano
  • Autor

Trochę grzebałem po internecie i wyczytałem ze przy takich objawach moze ponoc byc to uszczelka..

Auto niedawno kupilem i troche mnie to martwi

Opublikowano

Innych objawów nie mam. Także na razie się nie przejmuję.

Opublikowano

Wszystko wskazuje na dostawanie się spalin do układu chłodzenia :naughty:

Przyczyn może być kilka, nieszczelna chłodnica spalin, dmuchnięta uszczelka pod głowicą lub pęknięta głowica, bloki silnika raczej nie pękają ( chyba że od mocnego przegrzania motorówki bez płynu chłodzącego w układzie ) :(

Do zrobienia test na obecność spalin w układzie chłodzenia , pomiar szybkości narastania i ciśnienia maksymalnego w układzie chłodzenia podczas mocnego przyspieszania :hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Tak jak wyżej kolega pisze uszczelka lub głowicą ?

Opublikowano
  • Autor

Umowilem sie z mechanikiem na wtorek przyszły zobaczymy co to będzie :hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

I co tam kolego wiesz już co to bylo?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie zrobilem tego gdyz jestem za granicą ale wkrótce umowie sie z mechanikiem.Zdazylem zrobić test na obecnosc spalin w płynie i wyszedł pozytywnie. Tak wiec nic nowego nie bedzie procz tego co opisał kolega Piotr wyżej w swojej wypowiedzi