Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fabryczna Instalacja LPG a4 b5 '99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie: Mianowicie, znajomy sprowadził mi z DE Audi a4 b5 '99 polift 1.8 benz + lpg. Auta jescze nie widziałem, ale powiedział mi ze posiada ono "fabryczna instalacje lpg" ktora naprawiają ponoć tylko w Warszawie, i mogą być jakieś problemy przy przeglądzie i rejestracji. Jutro ma zasięgnąć informacji i wszystko wyjasnic, sam nie wiedział dobrze o co z tym chodzi. Chciał bym zapytać jednak czy może ktoś z Was z czymś takim się spotkal i wie cos na ten temat? Z góry dzięki za odp.

Opublikowano

prawdopodobnie problemem przy przeglądzie może być brak paszportu-atestu na zbiornik gazowy,bo w niemcowni nie jest on wymagany a u nas już tak,zapewne trzeba będzie wymienić zbiornik,co do fabrycznej instalacji to nie wiadomo co tam siedzi,ale z własnego doświadczenia wiem,że instalacje montowane w Niemczech w wielu przypadkach to totalna porażka,założone byle co i byle jak,

Opublikowano

Zreszta w b5 nie było czego takiego jak fabryczna instalacja ;)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informacje ;) Wieczorem pewnie się dowiem co i jak to napisze, może komuś kiedyś się przyda.

Opublikowano

Wez zrob sobie przegląd butli, jak butla jest niezardzewiała i sprawna to inspektor Ci na 10 lat podbije, nie wiem za jakie pieniądze u Ciebie zrobią ale ja u siebie trafilem za 130 zl i mam butle sprawna podbita na 10 lat , a później jak już masz założoną instalację lpg to proponowałbym żebyś założył polska instalacje, nie policza Ci tyle ile za nowa bo juz masz zalozona, musza tylko zmienić elektrykę i kompa i nie będziesz mial problemu z serwisem:P

Opublikowano

Wez zrob sobie przegląd butli, jak butla jest niezardzewiała i sprawna to inspektor Ci na 10 lat podbije,

ale jeżeli butla nie ma odbioru przez TDT,to nie posiada też tzw.paszportu a takiej butli zaś nikt nie zalegalizuje,

Opublikowano

Fakt, nie wziąłem tego pod uwagę :)

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie jak wyżej. Z auta zrezygnowałem, zakupiłem juz inne A4 b5 1.8 czysta benzynka i sam założę LPG. I wyjdzie w sumie nawet taniej niż cena tamtego auta ;)

Opublikowano

Też dobry pomysł :)