bialy118 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Hej mam nietypowy problem rano jak odpalam auto wentylator chłodnicy startuje odrazu z drugiego biegu i szaleje tak przez jakis czas,co moze to powodowac?
Bromchit Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Może być np. czujnik temperatury płynu chłodzącego. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Bromchit
bialy118 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 Może być np. czujnik temperatury płynu chłodzącego. Tez tak podejrzewam podobno sa dwa jeden kolo chlodnicy odnalazlem go sciognołem wtyczke i wentylator dalej szaleje nie wiem tylko gdzie jest ten drugi ma ktos moze foto jak wyglada i gdzie siedzi?
Bromchit Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Z tyłu silnika, kolor zielony wtyczka 4pin.
bialy118 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam wypiołem wtyczke z drugiego czujnika i dalej bez zmian macie jeszcze jakies pomysly?
Bromchit Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Odłączenie czujnika, powoduje włączenie wentylatorów, tak czujnika nie sprawdzisz. Podłącz vaga i sprawdź błędy, w blokacha pomiarowych można porównać, jaką temperaturę widzi sterownik silnika i jaka jest na zegarach.
bialy118 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2016 Koles zczytał mi dzis byki i wyskoczyły trzy: 18010 16500 18062 Wyczytałem na necie ze ten 16500 jest od cujnika temp plynu tylko nie jestem pewien ktory to ten przy chłodnicy czy moze ten w bloku.Mam do was jeszcze jedno pytanie sprawa jest dziwna bo koles dwa razy zczytywal mi bledy w odstempach dwudniowych i po kazdym zczytaniu przez niego bledow i ich wykasowaniu nie moge odpalic auta krece krece i nic dopiero jak odepne plusowa kleme na pare minut to wtedy z ciezkim bolem odpala czy wykasowanie bledow moze cos powodowac ze nie chce odplic auto?
Arcus Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Takie odpalanie raczej ma związek z tym błędem. Wymień ten czujnik bo on odpowiada też za rozruch zimnego silnika (temp. płynu) Sprawdźcie co pokazuje komp n/t tej temperatury - czy jest inna niż wskazanie na zegarach.
bialy118 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2016 Takie odpalanie raczej ma związek z tym błędem. Wymień ten czujnik bo on odpowiada też za rozruch zimnego silnika (temp. płynu) Sprawdźcie co pokazuje komp n/t tej temperatury - czy jest inna niż wskazanie na zegarach. Czyli czujnik w chlodnicy do wymiany?
Rekomendowane odpowiedzi