Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wtryski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mozliwosc zakupu wtryskow od lt lub t4 a gdzies slyszalem ze ktores wtryski podchodza do afna i sa to tzw 216. Jakie to wtryski i czy podejda do mojego afna i czy rzeczywiscie sa to 216

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zostaw to,po co ci wtryski z milionem na karku.

Opublikowano
  • Autor

Wtryski beda sprawdzone u pompiarza przed montazem takze spokojna glowa

Opublikowano

Wtryski beda sprawdzone u pompiarza przed montazem takze spokojna glowa

wtryski AFN to nie 216

Opublikowano
  • Autor

Wiem ze nie 216 tylko slyszalem ze od t4 2.5 albo lt 2.5 sa 216 a moge miec takie wtryski tanio tylko nie wiem z jakim numerem to sa 216

Opublikowano

Zdaje sie ze 216 sa od motorow 150km 2.5tdi r5

Opublikowano

Zdaje sie ze 216 sa od motorow 150km 2.5tdi r5

Edytowane przez lukasz51237

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ale cY od wszystkich czy jakies oznaczenie musi byc?

Opublikowano

kompletne:

AHY - 074 130 201 K (KX), sterujacy - 074 130 202 R (RX)

AXG - 074 130 201 T, sterujący - 074 130 204 C

Opublikowano
  • Autor

i o takie info mi chodzilo. Wielkie dzieki

Edytowane przez Maras

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam na zbyciu swoje bosch AXG po przebiegu poniżej 50tys km/2 lata, spisywały się luks, tylko cisnienia wypadało by od nowa ustawić

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie lepiej kupic nowe koncowki z wzm 216 i zrobic na swoich korpusach w cenie do 600 zl ?

Opublikowano

taniej tak ale lepiej nie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze pytanie odnosnie wtryskow. Ma seryjnych w AFNie chyba jest cisnienie 190/300. Mozna zalozyc 220/300? Co to wogole zmienia?

Opublikowano

zmniejsza zadymienie kosztem większego spalanie, na 220bar 0,2L będzie większe spalanie, AFN ma 190bar i spełnia normę emisji co2 euro 2, nowsze konstrukcje AHF i ASV różnią się przede wszystkim wtryskami, AHF ma 190bar i spełnia dalej euro 2, a asv 220bar i spełnia euro 3, afn po czipie nad wyraz już dobrze się odpycha i o dym nie trudno jeżeli cokolwiek nie domaga, w AHF też na czipie jest bardzo dobry przyrost czego nie można powiedzieć o asv, w którym pomimo lania paliwa wiadrem o dym nie ma się co martwić ale ciężko uzyskać tak dobry efekt jak w AHF, bo cyferki to nie wszystko, agresywność silnika, żywość, nawet muskając pedał gazu na postoju widać jak mułowato reaguje jeden czy drugi, w afn CO 0,53 g/km więc łapie się na euro 3 ale dyskfalifikuje go HC+NOx

Opublikowano

zmniejsza zadymienie kosztem większego spalanie, na 220bar 0,2L będzie większe spalanie, AFN ma 190bar i spełnia normę emisji co2 euro 2, nowsze konstrukcje AHF i ASV różnią się przede wszystkim wtryskami, AHF ma 190bar i spełnia dalej euro 2, a asv 220bar i spełnia euro 3, afn po czipie nad wyraz już dobrze się odpycha i o dym nie trudno jeżeli cokolwiek nie domaga, w AHF też na czipie jest bardzo dobry przyrost czego nie można powiedzieć o asv, w którym pomimo lania paliwa wiadrem o dym nie ma się co martwić ale ciężko uzyskać tak dobry efekt jak w AHF, bo cyferki to nie wszystko, agresywność silnika, żywość, nawet muskając pedał gazu na postoju widać jak mułowato reaguje jeden czy drugi, w afn CO 0,53 g/km więc łapie się na euro 3 ale dyskfalifikuje go HC+NOx

ASV jest mnie podatny na chiptunung niż AFN?

Opublikowano

pytanie zbyt ogólne, podatność obu jest podobna, ale przejechał byś się kilkoma na czipie afn i potem kilkoma asv i byś stwierdził że zrywniejsze lepiej się odpychające był afn, zawsze trafi się jakiś zrywny rodzynek asv ale takich jest mało, pomimo ze wykręcane czasy i moc będą podobne, na seryjnych wtryskach asv da się ponad 170km uzyskać wiec bardzo dużo, ale prawie zawsze potencjał wtrysków asv jest o kilka procent mniejszy niż afn, podobnie jest w tryskami 216 ahy i axr, obydwa w seri uzyskują 150km, ale ahy maja 190bar i uzyskują ze słabsza pompą te 150km, a axr słabsze bo otworki tylko 0,203mm z mocniejszą pompą dająca 1600bar uzyskują te 150km, ale i tak dające dużo mocy, mam do sprzedania takie

Opublikowano

Miałem kiedyś seryjnego ASV i był strasznie zrywny. Miałem okazję też przejechać się kilkoma AFNami i wydawały mi się zawsze trochę słabsze.