MichałPe Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 ja dokładnie sprawdziłem swoją skrzynię, . Okazuje się, że obroty wyskakują do 2.800-2900 po czym delikatnie już wyskakują. Samochód mam z lipca 2004r. Wychodzi na to, że to tak już ulepszona. Niestety przy ruszaniu i przy jeździ poniżej 60km/h odczuwalne są zmiany biegów. Na górce jak stoje to cofnie się 20cm i jedzie do przodu.... I błąd czujnika F125 się co jakiś czas pokazuje... Czy wymiana oleju, filtra coś pomoże ?
paw1972 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 to ciekawe bo moja skrzynia wchodzi na jakies 3,3 tys i dochodzi potem do 4 tys czyli mam 7 lamelek tyle ze w histori serwisowej auta nie ma o tym mowy aby byla robiona jakas modyfikacja,za wyjatekiem wpisu"wymiana walka napedowego" Pewnie chodzi o wałek wejściowy w skrzyni, a więc była naprawiana i dostała wtedy modyfikację.
HiRide Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 to ciekawe bo moja skrzynia wchodzi na jakies 3,3 tys i dochodzi potem do 4 tys czyli mam 7 lamelek tyle ze w histori serwisowej auta nie ma o tym mowy aby byla robiona jakas modyfikacja,za wyjatekiem wpisu"wymiana walka napedowego" Pewnie chodzi o wałek wejściowy w skrzyni, a więc była naprawiana i dostała wtedy modyfikację. masz moze jakis schemat lub fotke ktory to walek ?Przydaloby sie to wiedziec.Poki co pozostaje sie tylko cieszyc bo auto kupilem z przebiegiem 136 tys wiec jeszcze napewno troche posmiga skoro skrzynia po modyfikacji :>
paw1972 Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 to ciekawe bo moja skrzynia wchodzi na jakies 3,3 tys i dochodzi potem do 4 tys czyli mam 7 lamelek tyle ze w histori serwisowej auta nie ma o tym mowy aby byla robiona jakas modyfikacja,za wyjatekiem wpisu"wymiana walka napedowego" Pewnie chodzi o wałek wejściowy w skrzyni, a więc była naprawiana i dostała wtedy modyfikację. masz moze jakis schemat lub fotke ktory to walek ?Przydaloby sie to wiedziec.Poki co pozostaje sie tylko cieszyc bo auto kupilem z przebiegiem 136 tys wiec jeszcze napewno troche posmiga skoro skrzynia po modyfikacji :> Link do wałka wałka wejściowego skrzyni multitronik: http://img220.imageshack.us/my.php?image=clipimage002i.gif Wałek ten znajduje się w cylindrze oznaczonym nr 11: http://img220.imageshack.us/my.php?image=clipimage001c.gif Zazwyczaj podczas wymiany wałka następuje wymiana pierścieni uszczelniających i zespołu tłoków. Tak naprawdę jest to poważna naprawa podczas której ustawiane są tarcze, regulowane sprzęgło, płukana skrzynia zgodnie z p[rocedurą płukania ATF-em, wtedy też wymienia się standardowo filter. Powinna chulać długo - wymieniaj tylko olej co 50-60 tys. km
HiRide Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 to ciekawe bo moja skrzynia wchodzi na jakies 3,3 tys i dochodzi potem do 4 tys czyli mam 7 lamelek tyle ze w histori serwisowej auta nie ma o tym mowy aby byla robiona jakas modyfikacja,za wyjatekiem wpisu"wymiana walka napedowego" Pewnie chodzi o wałek wejściowy w skrzyni, a więc była naprawiana i dostała wtedy modyfikację. masz moze jakis schemat lub fotke ktory to walek ?Przydaloby sie to wiedziec.Poki co pozostaje sie tylko cieszyc bo auto kupilem z przebiegiem 136 tys wiec jeszcze napewno troche posmiga skoro skrzynia po modyfikacji :> Link do wałka wałka wejściowego skrzyni multitronik: http://img220.imageshack.us/my.php?image=clipimage002i.gif Wałek ten znajduje się w cylindrze oznaczonym nr 11: http://img220.imageshack.us/my.php?image=clipimage001c.gif Zazwyczaj podczas wymiany wałka następuje wymiana pierścieni uszczelniających i zespołu tłoków. Tak naprawdę jest to poważna naprawa podczas której ustawiane są tarcze, regulowane sprzęgło, płukana skrzynia zgodnie z p[rocedurą płukania ATF-em, wtedy też wymienia się standardowo filter. Powinna chulać długo - wymieniaj tylko olej co 50-60 tys. km dzieki za fotki i informacje
Rekomendowane odpowiedzi