Opublikowano 17 Czerwca 201610 l Cześć wszystkim kierowca audi. Mam pytanie bardziej techniczne od dziś jestem posiadaczem audi a4 b5 125km z 2000/01. Sprzęgło chwyta mi dopiero od 3/4. Musze wymienić całe sprzęgło czy tylko docisk? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 17 Czerwca 201610 l Jak się nie ślizga i nie ma żadnych innych niepokojących objawów to po co wymieniać. Jeszcze troche na tym pojeździsz.
Opublikowano 17 Czerwca 201610 l Autor Akurat mnie to trochę irytuje i chciałbym wymienić dla tego sie pytam xD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 17 Czerwca 201610 l To normalne większość sprzęgieł bierze "późno". Nie szarpnie, nie ślizga się nie ruszaj. Ja zmieniłem 2 miesiące temu nowe sprzęgło z dociskiem LUK-a i zaczęło się po 1500 km ślizgać! po rozebraniu okazał się nierówny docisk, tracza brała nie całą powierzchnią, miałem reklamować ale za długo by to trwało, a nie mogłem zostać bez auta. Docisk przetoczony i tarcza obita kevlarem. Zobaczymy jak dalej. Więc nowe nie zawsze lepsze!
Opublikowano 4 Lipca 201610 l To chyba norma w tym samochodzie. Jak nie ma niepokojących objawów to w momencie sie przyzwyczaisz. Lepiej kasę przeznaczyć na coś innego
Opublikowano 4 Lipca 201610 l w B5 to absolutna norma.Też tak miałem w dwóch B5-kach. B6 i B7 jest troche lepiej... tzn szybciej "bierze"
Opublikowano 5 Lipca 201610 l Dokładnie jak koledzy wyżej piszą, w mojej starej B5 również to było normalne, że sprzęgło tak wysoko brało, obecnie w B6 mam podobnie