Pij1973 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Pomocy - w przeciągu trzech miesięcy poszły trzy moduły zapłonu! Co może powodować ich padanie? Moduły, które padły to chinki MaxGeara, i oryginał Audi i ten padł po jednym dniu!! Świece założone platyny (40 kkm przelotu, nie zaglądałem do nich bo do tej pory auto śmigało super), jest LPG jesli ma to znaczenie. Wszelkie sugestie mile widziane. Mału update, ale i tak jestem glupi... A więc po kolei, zszedłem rano do auta, odpaliłem, kulało jak wieczorem. Zacząłem odpinać cewki i najmniejsza reakcja na odpięcie była na 1 cylindrze. Ale zanim zmieniłem cewkę, przepiąłem też kompa z seryjnym softem, bo czytałem gdzieś że ECU też może być probleme. Ale nic to nie dało. Więc zmieniłem tą cewkę i zaczał chodzić ok , ale z ciekawośći podpiąłem moduła zapłonu (orygianł audi), który 3 miechy temu po 1 jednym dniu odmówił pracy, auto nawet na nim nie zapalało i.... odpalił i chodzi równo . I poza tym że obecnie auto chodzi to nadal nie do końca wiem o co kaman. Chyba po prostu kupię cewki (3 są takie na jakich kupiłem auto, opisane markerami więc pewnie też używki ktoś wkładał). I będę woził w razie W (bo chyba trzeba się liczyć że jak zaczynają padać to pewnie niedługo klękną kolejne) Zobaczymy jak długo będzie spokój... I kolejny update - oryginalny moduł, który wczoraj chodził cały dzień - rano auto nie odpaliło. Podpiąłem chinkę, i pojechałem. Coraz mniej rozumiem Edytowane 19 Czerwca 2016 przez Pij1973
Rekomendowane odpowiedzi