Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zapisywanie trasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym uzyskać informację czy w B6 można zrobić taki myk, jak wyznaczenie trasy np: 500 kilometrów i żeby w tym czasie, na tym odcinku pokazał ile spalił paliwa. Tak żeby można było realnie rozliczyć się z resztą pasażerów.

Reasumując, punkt A do punktu B, trasa 500 km, chcę wiedzieć ile spalił w na tej trasie średnio.

Da się tak zrobić ?

Opublikowano

Użyj pamięci nr.1 komputera.

Ona zlicza od pierwszego odpalenia po dłuższym postoju, tam masz pamięć 2 godzinną. Po tym czasie się resetuje.

Ale dokładne wyliczenie paliwa to Komputer tego ci nie poda.

Jest to możliwe w wersji z Vfiz.

Tam jest możliwość podejrzenia stanu paliwa, zapisujesz w momencie startu, i u celu obliczasz różnicę.

Chyba, że wozisz że sobą kabel.....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez GreGoriO

Opublikowano

Zatankuj do pełna pod korek i po dojechaniu na miejsce ponowne tankowanie pod korek :) jedyny dokładny pomiar.

Opublikowano
  • Autor

No tak wiem,że to jest jedyny dokładny pomiar. Myślałem,że komputer mi to pokaże. Skoro nie to trzeba będzie coś pokombinować z tą pamięcią dwugodzinna czy coś takiego. Jestem od niedawna właścicielem modelu B6 stąd masa użytkowych pytań :)

Opublikowano

trzeba będzie coś pokombinować z tą pamięcią dwugodzinna

Nie ma czegoś takiego.

Poczytaj instrukcję obsługi auta,ładnie tam wszystko opisano,łącznie z kasowaniem.

Opublikowano
  • Autor

Czyli twierdzisz,że można takową trasę sprawdzić ile spalił np.średnio w 500 kilometrowej jeździe ?

Opublikowano

Tak to możesz sorawdzić, ale tylko po przejechaniu trasy. Przed wyjazden wyzeruj pamięć pierwszą i drugą.

Opublikowano

Pamięć dwugodzinna oznacza, że wynik jest pamiętany przez dwie godziny od zgaszenia silnika. jeśli w tym czasie nie zostanie odpalony ponownie pamięć się zeruje.

pamięć stała ozn nr2 na FIS jest stała i zlicza ciągle aż do momentu kolejnej kasacji przez kierowcę.

Nie ma wpływu na wyniki pokazywane w pamięci nr1. i nie ma potrzeby jej kasować.

Ale jeśli chcesz osiągnąć konkretny pomiar z przejechania trasy np. do Chorwacji i z powrotem, wraz z jazdą na miejscu. Powinieneś też ją wyzerować, wtedy dowiesz się ile kosztowały cię wczasy. jaki wynik spalania osiągnąłeś.

Oczywiście o tym wszystkim pisze wyraźnie Instrukcja Obsługi. warto ją nabyć choćby w plku PDF np. z chomika

Opublikowano

Instrukcja mówi o pamięci pojedynczej ( do 2 godz.po wyłączeniu zapłonu) i pamięci sumarycznej.

Tego się trzymajmy.

Opublikowano

Dla kogoś kto nie czytał instrukcji i pewnie nie przeczyta, nie ma znaczenia jak nazwana jest dana funkcja.

Ważne aby wytłumaczyć mu zasadę działania tak, aby zrozumiał.

Opublikowano
  • Autor

Spoko, instrukcję przeczytałem już dawno. Pytam w nawiązaniu do Waszego doświadczenia. Szufladkowanie zostaw sobie w domu :)

Opublikowano

Nie szufladkuję Ciebie i nie mam zamiaru,

Po prostu piszę z doświadczenia, odpowiadając na sugestię że nazywam nie poprawnie

daną funkcję.

Jest wiele osób na forum, które zamiast poczytać instrukcję wolą napisać posta.

A skoro zadajesz takie pytanie to nie dziw się, że można odnieść takie wrażenie...

Ja w większości przypadków staram się pomóc, bez większego komentarza do danej osoby.

Mimo wszytko spokojnego weekendu

Opublikowano
  • Autor

Nie no luz, bez spiny. Samą instrukcję przeczytałem,ale szczerze to element wyjaśniający tam dla mnie nieprzejrzysty. Pójdę za Twoją radą i sprawdzę to.

Dziękuję za pomoc.