Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T Sportback 3.0TDI Audi Exclusive OEMS115 20' 10J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

tuner sie rozchorowal,w przyszlym tyg dalej walczymy,poki co jest 330PS i 660Nm przy cisneiniu na szynie 1800,takze lajtowe jak na taki setap,u brachola cisnienie ok 1900 i jest ponad 340 i 650

wyniki na "uczciwej" hamowni,u brata byl program compotow,niby mialo byc 309PS i 630Nm,ale jak tuner zobaczyl program,mowil ze nie wie jakim cudem tam mialo byc tyle...zreszta jakis czas temu byl hamowany i pokazal jakos 280 i 610 

takze nad liczbami niema co sie spuszczac...auto juz zapierdziela,przy ok 2100obr jest 500 niuta...

Opublikowano

Czyli turbiny sprawują się dobrze z tc . Jaki model macie turbin na 400 KM czy na 350KM . Perun ma kilka modeli moja jest na ponad 400 KM ale maja tez takie na 350-360 i na niej jest lepszy dół . Ja tez nie narzekam , tak jak mówisz cyferki nie jadą 

Opublikowano

Tu masz najmocniejszy układ CR z A4 B8 Silnik CCLA 3.0tdi pod fabryczne 2000 bar (pompa, czujnik, wtryski) :

Pompa wys CCLA.pdf

CCLA.pdf

Dla porównania CCWA 1800bar (najsłabszy CR jest w CAPA, fabrycznie 1600 bar):

pompa wys CCWA+CCWB+CAMA+CAMB.pdf

CCWA+CCWB+CAMA+CAMB.pdf

CAPA.pdf

Edytowane przez mystic.pl

Opublikowano
  • Autor

Można pompę z BiT wsadzić,na tej pompie w Łodzi zrobili 404ps w CCWA,ale ich hamowania dodaje sporo 

Opublikowano
  • Autor

Można pompę z BiT wsadzić,na tej pompie w Łodzi zrobili 404ps w CCWA,ale ich hamowania dodaje sporo 

co do turbin,niby mówili,ze potencjał maja na 460 czy 480,nie pamietam dokładnie 

Opublikowano
3 godziny temu, Tomeks napisał:

Z tego co pamiętam ta z CCLA podchodzi plug & play, z biturbo trzeba trochę rzeźbić.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze wiedzieć,dzięki ?

Opublikowano

Biturbo się wycierają , co za tym idzie pojawiają się opiłki i układ paliwowy do wymiany. Mój układ paliwowy jest ponoć do 480 KM. Szkoda ze Witek r-performance nie miał okazji pogrzebać w sterowniku jak miałem wyjęty dpf . Ciekawe ile by wyszło 

Opublikowano
  • Autor

Co zmieniałeś?

Opublikowano

Pompa paliwa cp3 przerobiona ze starszego silnika kolejny plus ze nic tam  się nie wyciera . Robiłem ja u marcela w Płocku dieselsoft 

Opublikowano
  • Autor

Aa taki myk,jakie masz ciśnienie na listwie wiesz może?

Opublikowano

Nie mam pojęcia . Mam jeszcze zmieniony mapsensor na 4 barowy , ale na chwile obecna i tak jest poniżej 2 barów 

Opublikowano
  • Autor

Właśnie tez bede mail zmieniany mapsensor 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Podziałałeś coś tam w końcu, bo coś cisza. Jestem b.ciekawy efektów finalnego setupu ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Do tej pory nic nie robiłem,tak to jest jak kumpel robi,24 paz złożył mi życzenia urodzinowe,na koniec powiedział „niebawem się odezwę i dokończymy projekt”...i cisza?...ale nie mam ciśnienia,praktycznie nią nie jeżdżę,jak mam gdzieś podjechać,to szkoda odpalać,bo zimno,to olej gesty,kijowe smarowanie...a bus już rozgrzany...i śmigam jumperkiem lub leonem laski...tyle mam z mocy?

kuzwa kiedyś gadałem z takim mechanikiem i powiedział,ze jak odpalasz auto przy -10*,to silnik zużywa się tak,jakby zrobił 10kkm w idealnych warunkach...i od tego czasu jestem niewolnikiem tej teorii?

btw dzisiaj dotarla paczka od www.carbonimports.ca

Przyłożony na szybko

E4A2D2CB-9302-428C-A138-F8650083C042.jpeg

46642E11-6A68-4E0F-9C3C-76204DB073F3.jpeg

Opublikowano

Zawsze taki ładny smaczek..

A tak apropos teorii.. Zużywa się bardziej na pewno ale nie aż tak ;)

Opublikowano
  • Autor

Teraz trzeba zamówić dyfuzor,albo od nich,albo od rigera

carbonimports

93979B53-4A05-4676-BDC5-94075A34E069.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Riger

5BA2BFF2-8D91-46F6-AD71-492F06A89966.jpeg

Opublikowano
Godzinę temu, Tomeks napisał:

Do tej pory nic nie robiłem,tak to jest jak kumpel robi,24 paz złożył mi życzenia urodzinowe,na koniec powiedział „niebawem się odezwę i dokończymy projekt”...i cisza?...ale nie mam ciśnienia,praktycznie nią nie jeżdżę,jak mam gdzieś podjechać,to szkoda odpalać,bo zimno,to olej gesty,kijowe smarowanie...a bus już rozgrzany...i śmigam jumperkiem lub leonem laski...tyle mam z mocy?

kuzwa kiedyś gadałem z takim mechanikiem i powiedział,ze jak odpalasz auto przy -10*,to silnik zużywa się tak,jakby zrobił 10kkm w idealnych warunkach...i od tego czasu jestem niewolnikiem tej teorii?

btw dzisiaj dotarla paczka od www.carbonimports.ca

Przyłożony na szybko

E4A2D2CB-9302-428C-A138-F8650083C042.jpeg

46642E11-6A68-4E0F-9C3C-76204DB073F3.jpeg

Jak dla mnie za duży. Słabo to wygląda. Ori znacznie lepszy i dyskretniejszy.

Opublikowano
  • Autor

Ostanio jeździłem sporo S5 sb i ori mi nie podchodzi,za malutki