zibi66 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam,w moim autku mam prosty FIS ktory pokazuje tylko fale radiowe,temperature zewnetrzna,otwarcie drzwi,za niski stan plynu,ilosc przejechanych km na danej ilosci paliwa i TU MAM PROBLEM w tej czesci w prawym gornym rogu pali sie " 1 ".Po ok.2 godz.jazdy znika info o przejchanych km. a pojawia sie czas jazdy przestawiany automatycznie co 2 godz.Czy moze mi ktos powiedziec czy idzie to jakos ustawic ????Bede wdzieczny za informacje.Pozdrawiam
Piechol Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 to jest funkcja Fisa która każe kierowcy odpocząć po prostu z tego co pamiętam to wystarczy na manetce kliknąć przycisk i wracasz do czego chcesz
Kocky Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dokładnie - komputer pokazuje 2:00, 4:00 itp po odpowiednio 2, 4 itp godz jazdy. Po dwóch godz należy zrobić przerwę ok 10 - 15 min (kluczyk musi być wyjęty ze stacyjki) można również skasować wyświetlanie wartości przyciskiem, jednak po upływie kolejnych 2 godzin pojawi się np 4:00 itp.
zibi66 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dzieki za szybka odpowiedz,niestety nie mam manetki aby to kasowac,a jakim przyciskiem sie to kasuje bo nie ukrywam,ze jak robie dluga trase to troche mnie to irytuje.
Piechol Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 czyli wszystkie informacje które wymieniłeś w pierwszym poście pokazują się naraz? bo jak tak to nie wiem...
zibi66 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2008 Nie, chodzi mi tylko o kasowanie tego czasu ktory sie wyswietla po 2 godz.,jakim przyciskiem mozna to zrobic bo nie mam mozliwosci zrobic tego manetka
Piechol Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 no to u mnie chyba wystarczy przerzucić tym przyciskiem co zmieniasz wyświetlanie i jest lux
lukaszr Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie, chodzi mi tylko o kasowanie tego czasu ktory sie wyswietla po 2 godz.,jakim przyciskiem mozna to zrobic bo nie mam mozliwosci zrobic tego manetka A możesz sprecyzować o co Tobie chodzi i co Ty chcesz w końcu skasować ? Jak nie masz manetki ? To jak zmieniasz informacje na FISie ?
boberek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie, chodzi mi tylko o kasowanie tego czasu ktory sie wyswietla po 2 godz.,jakim przyciskiem mozna to zrobic bo nie mam mozliwosci zrobic tego manetka A możesz sprecyzować o co Tobie chodzi i co Ty chcesz w końcu skasować ? Jak nie masz manetki ? To jak zmieniasz informacje na FISie ? trzeba dołołożyc manatke i juz
zibi66 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2008 Chyba jednak bede musial zalozyc manetke i problem zniknie,z tego co widze to nie ma innej mozliwosci aby cokolwiek zrobic bez manetki,po cichu liczylem ze jest jakis sposob np.przyciski przy liczniku,laptop z VAG ?????? Jak ktos bedzie mial jakis inny pomysl bede wdzieczny.Pozdrawiam
pox Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Nie, chodzi mi tylko o kasowanie tego czasu ktory sie wyswietla po 2 godz.,jakim przyciskiem mozna to zrobic bo nie mam mozliwosci zrobic tego manetka A możesz sprecyzować o co Tobie chodzi i co Ty chcesz w końcu skasować ? Jak nie masz manetki ? To jak zmieniasz informacje na FISie ? Kolega ma 1/2 FISa i nie ma przycisków na manetce i nie ma możliwości zmiany informacji. Taka możliwość pojawi się po dołożeniu manetki i przekodowaniu licznika.
zibi66 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2008 Mysle,ze temat zostal wyczerpany i mozna go usunac,zaczynam szukac manetki.Dzieki za informacje,pozdrawiam
lukaszr Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Mysle,ze temat zostal wyczerpany i mozna go usunac,zaczynam szukac manetki.Dzieki za informacje,pozdrawiam Nic nie usuwamy - może komuś się przyda.
Rekomendowane odpowiedzi