Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Ustawienia FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,w moim autku mam prosty FIS ktory pokazuje tylko fale radiowe,temperature zewnetrzna,otwarcie drzwi,za niski stan plynu,ilosc przejechanych km na danej ilosci paliwa i TU MAM PROBLEM w tej czesci w prawym gornym rogu pali sie " 1 ".Po ok.2 godz.jazdy znika info o przejchanych km. a pojawia sie czas jazdy przestawiany automatycznie co 2 godz.Czy moze mi ktos powiedziec czy idzie to jakos ustawic ????Bede wdzieczny za informacje.Pozdrawiam

Opublikowano

to jest funkcja Fisa która każe kierowcy odpocząć po prostu :wink4: z tego co pamiętam to wystarczy na manetce kliknąć przycisk i wracasz do czego chcesz :mysli:

Opublikowano

Dokładnie - komputer pokazuje 2:00, 4:00 itp po odpowiednio 2, 4 itp godz jazdy. Po dwóch godz należy zrobić przerwę ok 10 - 15 min (kluczyk musi być wyjęty ze stacyjki) można również skasować wyświetlanie wartości przyciskiem, jednak po upływie kolejnych 2 godzin pojawi się np 4:00 itp.

Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz,niestety nie mam manetki aby to kasowac,a jakim przyciskiem sie to kasuje bo nie ukrywam,ze jak robie dluga trase to troche mnie to irytuje. :hi:

Opublikowano

czyli wszystkie informacje które wymieniłeś w pierwszym poście pokazują się naraz? :mysli: bo jak tak to nie wiem...

Opublikowano

Nie, chodzi mi tylko o kasowanie tego czasu ktory sie wyswietla po 2 godz.,jakim przyciskiem mozna to zrobic bo nie mam mozliwosci zrobic tego manetka :mysli:

Opublikowano

no to u mnie chyba wystarczy przerzucić tym przyciskiem co zmieniasz wyświetlanie i jest lux :)

Opublikowano

Nie, chodzi mi tylko o kasowanie tego czasu ktory sie wyswietla po 2 godz.,jakim przyciskiem mozna to zrobic bo nie mam mozliwosci zrobic tego manetka :mysli:

A możesz sprecyzować o co Tobie chodzi i co Ty chcesz w końcu skasować ?

Jak nie masz manetki ? To jak zmieniasz informacje na FISie ?

Opublikowano

trzeba dołołożyc manatke i juz :P

Opublikowano

Chyba jednak bede musial zalozyc manetke i problem zniknie,z tego co widze to nie ma innej mozliwosci aby cokolwiek zrobic bez manetki,po cichu liczylem ze jest jakis sposob np.przyciski przy liczniku,laptop z VAG ?????? Jak ktos bedzie mial jakis inny pomysl bede wdzieczny.Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

NIE MA MOWY :P

tylko manetka :P

Opublikowano

Kolega ma 1/2 FISa i nie ma przycisków na manetce i nie ma możliwości zmiany informacji. Taka możliwość pojawi się po dołożeniu manetki i przekodowaniu licznika.

Opublikowano

ale mówimy o B6 a nie o B5

Opublikowano

Mysle,ze temat zostal wyczerpany i mozna go usunac,zaczynam szukac manetki.Dzieki za informacje,pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Mysle,ze temat zostal wyczerpany i mozna go usunac,zaczynam szukac manetki.Dzieki za informacje,pozdrawiam :hi:

Nic nie usuwamy - może komuś się przyda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...