ja_reckia4 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam, Właśnie jestem po wymianie licznika w mojej A4 z 1999 (model 2000), pełny FIS, 3 wtyczki z tyłu. Kupiłem zegary od A6 i po wymianie zauważyłem kilka problemów: 1. Odwrotnie działający wskaźnik poziomu paliwa – podobno można włożyć czujnik od Passata – zamówię w przyszłym tygodniu - rozwiązanie tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t23457.0.html;highlight=zegary . 2. Brak informacji na wyświetlaczu o otwartych drzwiach i otwartej klapie bagażnika, - w starych zegarach miałem taką opcję. 3. I najbardziej irytujący mnie problem – słabe natężenie oświetlenia zegarów – w starych zegarach regulację taką miałem z poziomu samego zegara (prawy „cycek” - od kasowania licznika dziennych kilometrów), w nowych regulacji nie ma, z tego co wyczytałem regulacja taka była poza zegarami Może ktoś miał podobne problemy (pkt. 2,3), z którymi sobie poradził. Proszę o pomoc.
Hercus Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 mam ten sam problem .... a rozwiązanie jest takie chyba.... jeżeli wiadaomo a wiadomo że A6 rególacje miało poza zegarami to znaczy że regulacja przychodziła z zewnątrz. Szukam właśnie schematów wtyczek zegarów .... znajomy elektronik mówił że jak dam mu schematy to nie powinno być problemu .... trzeba będzie zadać odpowiedni prąd i maksymalne podświetlenie zrobi sie na stałe tylko dalej niemam schematów jak byś coś miał to PW pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi