Gość Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Witam wszystkich. Niestety czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą. Spaliny walą w ukł chłodzenia. Raz już miałem robioną uszczelkę, ale mechanik piz*a a nie mechanik. Teraz chciałbym zasrtosowac troszkę grubszą uszczelkę w porównaniu do seryjnych gr. 1.22mm co by kompresja za duża nie była, bo wiadomo czym to skutkuje. CO polecacie? Proszę ewentualnie o konkretne przykłady. Pozdrawiam i dzieki za pomoc
DawidAWT Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Sam chętnie się dowiem czegoś bo nawet nie wiedziałem że można dać grubszą uszczelkę pod głowicą Mi też poszła ale ja znowu mam wyciek oleju do chłodziwa i nie mam nalotu pod korkiem oleju tylko pod korkiem chłodziwa
Gość Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Sam chętnie się dowiem czegoś bo nawet nie wiedziałem że można dać grubszą uszczelkę pod głowicą Mi też poszła ale ja znowu mam wyciek oleju do chłodziwa i nie mam nalotu pod korkiem oleju tylko pod korkiem chłodziwa Sam kupiłem uszczelke Goetze. Charakterystyczna zielona.
DawidAWT Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Ja nawet nie wiem jaką mam bo nie rozbierałem tego, ale miałem wymienianą głowicę przez poprzedniego właściciela i przypuszczam że złożył to na najtańszych komponentach:/
Rekomendowane odpowiedzi