Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomiar z Hamowni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie , auto ma tylko 123km 176Nm , po odpieciu wezyka od gruchy 128km 196Nm
po przejechaniu but w podloge sonda nie wrasta za uboga mieszanka , gdzie szukac przyczyny , sonda , przeplywka ?
po odbieciu sondy brak rezultatu , jedzie tak samo

Opublikowano

Kolego po Twoim opisie nikt Ci nic nie powie. Mozesz wymieniac na oslep albo zrobic logi.

Daj pelne logi dynamiczne i bedzie wszystko jasne.

Opublikowano
  • Autor

Kolego po Twoim opisie nikt Ci nic nie powie. Mozesz wymieniac na oslep albo zrobic logi.

Daj pelne logi dynamiczne i bedzie wszystko jasne.

hm to zakupie vaga i porobie :) , jak mozesz to podeslij linka z allegro jaki kupic;)

Opublikowano

Nie poradze z allegro. Kupilem ori vcds.pl

Opublikowano

Kupiłem taki, z tej aukcji, najtańszy jaki się da, i działa tylko musiałem trochę ten plastik dookoła podpiłować bo nie wchodziło :D

http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-vag-kkl-obd2-obdii-usb-i6288392203.html#delivery

Opublikowano
  • Autor

no ja cos podobnego kupilem , tylko niech ktos mi powie jak te logi porobic , bo nie mialem nigdy stycznosci z vagiem ;/ kupilem rowniez wskaznik boost ciekawe jakie doladowanie mam , podlacza sie go w wezyk ktory idzie do dv'ki ?

Opublikowano

Do DV trójnikiem albo ten co leci do regulatora paliwa

Opublikowano

Wepnij jak na focie, wstaw trojnik mędzy kolektor a DV i podłącz, zaraz ci tu wstawie z obrazkami jak logi zrobić :D

Edytowane przez --Rafcio--

Opublikowano
  • Autor

ok bede wdzieczny , mam nadzieje ze to ogarne jak dojdzie kabel z opragromowaniem :)

Opublikowano

poueicmd.jpg

ybth9yx8.jpg

sjkkksvg.png

8oiq34kg.jpg

Tam gdzie pisze Group (zdjecie powyżej), wpisujesz w pierwszej 002, w kolejnej 007 i najniższej 025, klikasz LOG, wyskoczy ci takie okienko, z przyciskiem START, wbijasz trzeci bieg i 1500 obrotów, naciskasz start, but w podłogę i tak do 6000-6500tys obr, naciskasz stop(przy końcu obrotomierza) oraz save. Loga znajdziesz w głównym folderze VAG w podfolderze logs. Wstawiasz go na tą stronę http://vaglog.pl/?l=pl i link dajesz na forum.

Zegarem do pomiaru ciśnienia doładowania wpinasz się w jedno z miejsc zaznaczonych czerwoną kropką.

pi976fyh.jpg

Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-vag-com-vw-audi-skoda-seat-pro-i5202562401.html
http://allegro.pl/wskaznik-boost-cisnienie-doladowania-defi-apexi-ag-i6294452494.html
to zamowilem :) vag bedzie git do logow?

dzieki wielkie kolego , jak dojdzie odrazu robie pomiary , mam nadzieje ze dojdziemy gdzie podziala sie moc , mozliwe ze turbo juz do wym , ale dodam rowniez ze podczas wyjecie turbiny peknieta byla sztanga czy jak sie to nazywa co otwiera wg , znajomy jakos tam nagwintowal , niby trzyma , przy gazowaniu niby delikatnie sie rusza , ale nie wiem czy trzeba to jakos wywarzyc czy regulowac? moze z tego taki wynik? dodam ze jak byla caly czas otwarta to przy 5tys bylo czuc jak wbija w fotel , a teraz tego nie ma , wsumie zobaczymy co logi pokaza .

Opublikowano

Wepnij zegar i sprawdz jak to pompuje ma wskoczyć na 0.6 pozniej powyżej 4500tys obr ma spasc tak do 0.5-0.4 bar i trzymać tak do końca, przy odpiętej wtyczce N75 zegar od spodu do końca obrotomierza ma pokazywać 0.3 bar.

W tym silniku usterka każdej z części skutkuje spadkiem mocy, zaczynając od sprawdzenia szczelności dolotu, poprzez sprawdzenie zaworku n75, DV, przepływki, sondy lambda, kończąc na turbinie.

Opublikowano
  • Autor

racja n75 wym pod 12v pstryka otwiera 3 kruciec dv rowniez wym po nacisnieciu zasysa palec , a jeszcze zapytam te logi musza byc wylacznie robione na trzecim biegu ? bo kurde tu sie nie rozpedze do 160km /h , czy moge na dwojce ?

Opublikowano

Powinienes na 3 bo na 2 biegu silnik się tak nie obciąży dobrze, abyś zrobił do 6tyś jakoś :), masz ten boost gauge ?

Opublikowano
  • Autor

ten wskaznik boost zamowilem , pewnie do piatku dojdzie , to mowisz obowiazkowo trzeci bieg i do 6tys

Opublikowano

Tak bo wtedy najwięcej będzie widać, jak przyjdzie boost gauge to podłącz go najpierw, zobaczymy ile pompuje z podłączonym n75 i odłączonym wężem od wastegate.

Opublikowano
  • Autor

to filmik nagrac pierwsze?

Opublikowano

Możesz zrobić logi albo filmik z tego jak pompuje, zalezy co tam bedziesz miał pierwsze.

Opublikowano
  • Autor

siema kurcze przyszedl sam kabel , myslalem ze jest jakies opr , mozna gdzies darmowo pobrac ? kabel to kkl vag-com for 409.1