CreShu Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Witam. Tak jak w temacie pacjent a4 b5 1.8t aeb. Auto normalnie jedzie bd ładnie lecz po załączeniu klimatyzacji dostaje baaardzo duże obciążenie jakby ktoś jej ze 30koni odjął. Klima świeżo nabita odgrzybiona wszystko ok tylko ten spadek mocy. Jakieś pomysły?
Grztom Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Klima zawsze robi obciążenie tego nie unikniesz, pytanie tylko czy to obciazenie jest w normie czy cos jest nie tak, najlepiej porównaj z kims.
CreShu Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Opublikowano 3 Lipca 2016 Wlasnie obciążenie jest nie takie jak trzeba.. porównywałem..w innej a4 jest lekki spadek mocy a tutaj naprawde ogromny.
wojtek13001 Opublikowano 3 Lipca 2016 Opublikowano 3 Lipca 2016 Kompresor już się pewnie zaciera. Miałem tak kiedyś w Fordzie Scorpio żeby coś wyprzedzić musiałem wyłączać klime .
CreShu Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Opublikowano 10 Lipca 2016 Ale jak sie zaciera to dobrze bedzie chlodzic? Schładza do 8oC
pksmlody Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Chłodzić powinno normalnie, póki się nie zdu...y Nie wyje? Nie wydaje dziwnych odgłosów? Spadek mocy normalny w takiej sytuacji... Musiałbyś zobaczyć co działo się z Grand Sceniciem rodziców jak cała sprężarka padała... :facepalm: Edytowane 10 Lipca 2016 przez pksmlody
wujekmaciej Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 spadek mocy będzie i wzrost spalania może rzeczywiście łożysko klimy się powoli kończy i daje większy opór. Możesz podłączyć vaga i sprawdzić obciążenie silnika na jałowym z klimą i bez
CreShu Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 jest spadek mocy zbyt duzy. Nic nie wyje nic nie chuczy cichutko normalnie pracuje
wujekmaciej Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 łożysko nie musi wyć, by wytwarzać większy opór..
wojtek13001 Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Problem ustąpił po wymianie sondy Jakiej sondy?
Rekomendowane odpowiedzi