Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy warto zainwestować w auto z 2000r.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam A4 b5 Avant z roku 2000r. Z którego jestem bardzo zadowolony. Od jakiegoś czasu odkładam pieniądze na może coś nowszego, ale ostatnio naszła mnie myśl czy zamiast kupować coś nowszego nie zainwestować w to co mam. Chodzi mi po głowie czy nie wpompować z 8-10 tyś. I wyremontować kompletne zawieszenie, odnowić felgi i zrobić poprawki lakiernicze których jest mało. Odnowić reflektory, niektóre przewody elektryczne itd. Samochód jest sprowadzony z Holandii. Ma przejechane 270 tyś km i tego też jestem pewien. Wiem, że nigdy nie był wypadkowy i nigdy nie miałem z nim najmniejszego problemu prócz przedniego zawieszenia, które na zamiennikach udało się podratować. Teraz bym wymienił na oryginał całość. Nie zależy mi tak bardzo na niczym nowszym bo w tym mi nic nie brakuje, dobrze się jeździ, a i mało pali, oraz ładnie się prezentuje. Auto nie rdzewieje czyli spokojnie karoseria wytrzyma wiele lat... No ale właśnie... Czy warto się z tym bawić? Jak myślicie? Czekam na wasze sugestie i rady. :)

S6

Edytowane przez InterSharp

Opublikowano

8-10 tyś co ty masz limuzyne prezydęcką to tylko B5 :wink: . Kupujesz wahacze lema jakieś amory i masz zawias za 2 tyś

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto. Jeśli w przyszłości jednak najdzie Cię ochota sprzedać - nikt nie zwróci Ci wydanych na auto środków. A jeśli wystawisz go za kosmiczną cenę to po prostu nigdy nie sprzedasz. Druga kwestia - trochę źle nazwałeś pompowanie kasy w auto inwestycją - bo to nie jest inwestycja. Inwestycja to sposób lokowania środków, który w przyszłości daje Ci szansę zarobku z tych środków (czyli np. lokata albo inwestycja w nieruchomości itp.) a w samochód kasa idzie jak w studnię. Ty kasę wkładasz, ale prawdopodobnie nigdy jej nie odzyskasz ;) Czasem też człowiek staje przed koniecznością zmian - niekoniecznie ze względu na woje fanaberie, ale również sytuacje życiowe, finansowe itp. i musi zmienić/sprzedać auto. A wtedy już kasy włożonej w auto nie odzyskasz.

Edytowane przez lutas

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto. Jeśli w przyszłości jednak najdzie Cię ochota sprzedać - nikt nie zwróci Ci wydanych na auto środków. A jeśli wystawisz go za kosmiczną cenę to po prostu nigdy nie sprzedasz. Druga kwestia - trochę źle nazwałeś pompowanie kasy w auto inwestycją - bo to nie jest inwestycja. Inwestycja to sposób lokowania środków, który w przyszłości daje Ci szansę zarobku z tych środków (czyli np. lokata albo inwestycja w nieruchomości itp.) a w samochód kasa idzie jak w studnię. Ty kasę wkładasz, ale prawdopodobnie nigdy jej nie odzyskasz ;) Czasem też człowiek staje przed koniecznością zmian - niekoniecznie ze względu na woje fanaberie, ale również sytuacje życiowe, finansowe itp. i musi zmienić/sprzedać auto. A wtedy już kasy włożonej w auto nie odzyskasz.

Kupi nowszy i wsadzi 2x tyle

Opublikowano

Kupi nowszy i wsadzi 2x tyle

To akurat może być prawda, ale z drugiej strony - czasem człowiekowi chce się coś zmienić. Gdyby tak nie było - nadal byśmy jeździli maluchami i dużymi fiatami.

Opublikowano

rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje

Opublikowano

Moim zdaniem warto jeśli chcesz tym dalej jeździł bo będziesz miał pewność na jakich gratach jeździsz a kupując nowe znowu loteria co kto w nim robił ;)

Opublikowano

Kupujac nowe wahacze to po pierwsze dla wlasnego bezpieczenstwa i konfortu jazdy komplet wahaczy nie jest drogi a naprawde komfort jazdy jest nie do porownania.

zrobic kosmetyke auta konserwowac je odpowiednio i czlowieku przejezdzisz nowe auta dwa razy.

Opublikowano

Myślę podobnie jak kolega wyżej. Jeżeli odpowiada Ci to auto pod względem komfortu jazdy, prowadzenia, spalania, szybkości, ale też i wizualnie to zdecydowanie opłaca się wydać kasę na nowe części i utrzymywanie auta w dobrym stanie ponieważ posłuży Ci dłużej niż niejedno kilkuletnie auto. Dodatkowo koszty utrzymania auta ( utrata wartości, paliwo, naprawy itp. ) będziesz miał niższe niż nowszych samochodów.

Opublikowano

B5 to pancerny wóz !! Jak chcesz zmienić to pomyśl ze kupisz powiedzmy B6 i do ceny zakupu na dzien dobry musisz doliczyc ok 4 tysie. Chyba ze jakis mega zadbany egz Ci sie trafi ale takie kosztują grubo ponad 20 tysi. Jesli chcesz jezdzić w miare tanio to zostań przy B5 :) za 2 tysie wyremontujesz ja na cacy.

Opublikowano
  • Autor

Chyba zrobię całe zawieszenie i dalej będę odkładać a ile uda mi się odłożyć zależy od tego ile czasu będzie mi służyć b5. A coś czuję że jeszcze spoooro czasu :)

S6

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rób tylko to co jest konieczne. Autko i tak będzie Ci służyć. Po co marnować pieniążki?....Jeżdże na wachaczach febi już jakieś 4 lata i ok.60 tys km i jest wszystko dobrze. oryginały za kosmiczne pieniądze też dłużej nie pojeżdżą. A drogi mamy coraz lepsze ha ha