majkel_majki Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Witam wszystkich. Chodzi za mną konieczność wymiany podpory wału (w mojej gwiżdże łożysko) i mam pytanie o Wasze doświadczenia w kwestii wyboru zamiennika. Na podróbce dedykowanej do a4 przejechałem niecałe 50 tys km. i o ile guma jest w dalszym ciągu ok, to łożysko nie dało rady, więc nie chciałbym znowu iść w taki szmelc. Ustaliłem, że podpora z transita po przeróbce polegającej na dospawaniu uszek ze starej podpory z a4 mogłaby przypasować i można ją kupić w sensownej jakości, aczkolwiek z Lemfoerdera nie widziałem, a samo łożysko pomimo odpowiedniej średnicy jest trochę szersze i mam obawy czy ustawi podporę na odpowiedniej wysokości po nabiciu na wał. Będę wdzięczny za podpowiedzi z jakich aut warto tej podpory szukać.
daros Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Kolego, jak rozwiazales problem? Z czego zamontowales podpore?
majkel_majki Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 Jeszcze nic z tym nie robiłem, słabo u mnie z wolnym czasem, a gotowym rozwiązaniem nikt się nie podzielił. Myślę, że skończy się wymianą łożyska na markowe w mojej podporze o ile to stare wylezie bez jej uszkodzenia. JBC to podzielę się rozwiązaniem.
Rekomendowane odpowiedzi