Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARJ] Clean Freak V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Czym robiłeś tą kierownicę, możesz podać nazwę środka/farby??

Zestaw zamówiłem na renowacjaskor.pl i mi wystarczył ten 50ml na 3x kierownicę i 2x gałkę skrzyni biegów :thumbup1: z efektu jestem zadowolony i od momentu malowania nakręciłem jakieś 3500km i nic nie widać żeby farba puszczała :)

Audi podjechałes to nie miała wyjścia, faktycznie. Szerokosci i udanego wesela ;)

Heh co te Audi robi z kobietami :grin: Dzięki! :thumbup1:

Opublikowano

Czym robiłeś tą kierownicę, możesz podać nazwę środka/farby??

autko fajnie widać że zadbana :) szerokości :hi:

Malowanie kierownicy to i tak chwilowy moment pot z rąk robi swoje
Ja u siebie robiłem takim zestawem z allegro SAPHIR creme coś tam,spoko wyszło,zrobiłem kilka tysięcy i nic się nie działo,nie wiem jak na dłuższą metę
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

kfjwzezn.jpg

Także zrobione jest praktycznie wszystko co założyłem. Rozrząd, uszczelka klawiatury, olej i filtr skrzynki, wycieraczki już śmigają, uszczelniacze świec też ogarnięte, filtr kabinowy siedzi nowy, fotel kierowcy ogarnięty razem ze ślizgami i doszła jeszcze rolka napinacza od alternatora.

Co do reszty to pompki w fotelach - napięcie na kostkach jest ale nie pompują :facepalm: łożysko w kole jest ok szumienie okazało się winą opon :grin: ksenony założone...i już wyciągnięte (szpetnie to wyglądało) ;) i niestety ABS..dalej załącza się przy dohamowywaniu, próbowałem wyregulować czujnik w lewym kole ale skończyło się to wymianą bo czujnik tego nie wytrzymał :decayed:

Jak już wcześniej wspominaliście technicznie autko z grubsza jest ogarnięte to czas na mody..no tak te moooody :(

Zacząłem tak delikatnie, subtelnie :grin:

r2x4dzzl.jpg

Padło na halogeny! :naughty: Delikatnie kolorek się zmienił :)

Może się panowie :police: nie przyczepią :)

i2c9cfny.jpg

6hso32jw.jpg

Może pyszczek trochę brudny ale to takie na szybko strzelone w Białym na zakupach :grin: jest już kolejny pomysł na "modziki" ale to kwestia czasu bo przesyłki i te sprawy :) alee wiedz że coś zaczyna się dziać :wink:

Bym zapomniał jeszcze czekamy na czujniki parkowania bo padnięte są dwa także póki co mam agresywne wloty powietrza :decayed:

Edytowane przez jeery2995

Opublikowano

A ten sline w grilu co robi?

Opublikowano
  • Autor

A ten sline w grilu co robi?

Siedzi sobie :decayed: Tak już ją kupiłem i póki co będzie sobie siedział w grillu bo jest plan na grill ale trzeba czasu czasu i jeszcze raz czasu :wink:

Opublikowano

Widze pomysl z halogenami sie spodobal?:):> na zywo robi to fajnie robote:) dzialaj dzialaj

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Widze pomysl z halogenami sie spodobal? :):> na zywo robi to fajnie robote:) dzialaj dzialaj

Dokładnie teraz halogeny robią robotę :D tylko będę chyba musiał wymienić jeden halogen bo coś mi paruje :angry:

EDIT: 16.11.2016

Na dzień dzisiejszy Audiczka jest po wymianie przegubu i łączników. W niedziele sprezentowała mi mały prezent w postaci rozsadzenia przewodu od gazu :angry:

W poniedziałek sprawa już była załatwiona - czujnik temperatury, zestaw naprawczy reduktora i przewód :facepalm:

przy okazji gaz wyregulowali :naughty:

EDIT: 08.01.2017

Ostatnio wymieniony bezpiecznik od gazu bo w nowy rok odmówił współpracy :angry:

Doszedł mały gadżet czyli światełka ledowe cofania :D

m6hu463f.jpg

Dodatkowo przed pierwszym śniegiem zdążyłem wsadzić jeszcze małą pukawkę :)

8vusxkhs.jpg

Niedługo jeszcze szykuje się wymiana sprężyn, bo przed świętami zrobiła prezent i stara sprężyna na amorku po prostu pękła :facepalm:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Sprężyna wymieniona już ponad miesiąc temu :D734ows2v.jpg

W kwietniu się szykuje olej, filtr i hamownia do zrobienia :)

A w między czasie kilka problemów z gazem. Czyli przepalające się bezpieczniki. Problem już znaleziony i zlikwidowany - przetarte kable pod zbiorniczkiem wyrównawczym :angry:

No i powoli rozglądam się za japonkami na lato do Audi. Tylko sprawa jeszcze do przemyślenia czy szukać z alusami czy samych letnich opon :eusathink:

Opublikowano

Ile masz obrotów przy 100km/h na 5 biegu?  2000?  Zaciekawiło mnie to zdjęcie:

pggl6cxb.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, michu93 napisał:

Ile masz obrotów przy 100km/h na 5 biegu?  2000?  Zaciekawiło mnie to zdjęcie:

pggl6cxb.jpg

Jeśli porównujesz ze swoim to nie zapomnij, że to automat i większa pojemność :P 

Opublikowano
3 godziny temu, enczu napisał:

Jeśli porównujesz ze swoim to nie zapomnij, że to automat i większa pojemność :P 

nie porównuję do swojego, ale jeździłem różnymi automatami i ciekawi mnie, właśnie porównanie tu do manuala, jakie obroty ma 2.4 przy 100? Bo jak na benzynę i skrzynię 5 biegów ma niskie obroty ;)

Przykładowo ajm w manualu i tipie mają takie same obroty przy 100. Mało tego, 4 biegowy DMX w AFN ma takie same obroty przy 100 na 4 biegu co na 5 w manualu ;) Dalej, to w 1.8 mnie zawsze przerażały obroty, gdzie przy 100km/h są wysokie, a nie miałem okazji jeździć V w a4.

Z tego co znalazłem to skrzynia 6 w 2.4 ma takie obroty na 6, przy 5 biegach jest ok 2500.

Edytowane przez michu93

Opublikowano
  • Autor
Dnia 28.03.2017 o 22:08, michu93 napisał:

nie porównuję do swojego, ale jeździłem różnymi automatami i ciekawi mnie, właśnie porównanie tu do manuala, jakie obroty ma 2.4 przy 100? Bo jak na benzynę i skrzynię 5 biegów ma niskie obroty ;)

Przykładowo ajm w manualu i tipie mają takie same obroty przy 100. Mało tego, 4 biegowy DMX w AFN ma takie same obroty przy 100 na 4 biegu co na 5 w manualu ;) Dalej, to w 1.8 mnie zawsze przerażały obroty, gdzie przy 100km/h są wysokie, a nie miałem okazji jeździć V w a4.

Z tego co znalazłem to skrzynia 6 w 2.4 ma takie obroty na 6, przy 5 biegach jest ok 2500.

Przy 2500 obrotów na liczniku jest coś takiego kolego :)

c6u2jpoi.jpg

Zawartość dodana 5 minutes later

I przy okazji jak się zaczęło cieplej robić to wpadły ledziory do gabażnika :naughty:

u85clym7.jpg

I z góry przepraszam za bajzel ale po zimowe gadżety jeszcze się wożą :decayed:

Swoją drogą bez wsparcia by się nie obyło :D

puv7vvdb.jpg

Po matki boskiej pieniężnej szykuje się kilka zakupów do Audi ale o tym z czasem :wink:

Opublikowano

Bez jaj, że Zenek ma swoje energole :grin:

Opublikowano
  • Autor
Dnia 31.03.2017 o 23:51, enczu napisał:

Tylko czekać jak będą Durexy z edycji limitowanej Zenka :grin:

Opublikowano
Dnia 31.03.2017 o 23:51, enczu napisał:

To już od dawna :D dobre dwa miechy, tylko cholera nie moge tego nigdzie znalezc w lodzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Olej wymieniony, filtry pozmieniane, połamana zaślepka lampki w bagażniku wymieniona, hamulce odpowietrzone, nowe opony letnie założone - na wiosnę już gotowi :D

cbt2zq6t.jpg

enmq4gi6.jpg

66n9j4pd.jpg

Fakt fota jeszcze na starych kapciach ale ładnie się prezentuje gdyby nie ten parujący halogen :angry:

Teraz tylko poluję na mały świecący gadżet do audi ale jak upoluję i zamontuję to się pochwalę :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przez ostatni miesiąc walczę ze stukaniem w przednim zawieszeniu.. Wymienione tulejki, przegub, przy okazji małe poprawki przy tłumiku

Niestety wymiany części nic nie dały.. Po zrobieniu 30-40km zaczyna coś stukać. Stawiałem na przegub, że się rozgrzewa i smar i bla bla i d*pa :wallbash:

Teraz stawiam na dolne wahacze :rant:  zobaczymy..

Powoli szlak mnie już trafia..

86giwb5t.jpg

W międzyczasie strzeliło już 20 000 km od zakupu :thumbup:

fasmh8cn.jpg

Opublikowano

który zmieniałeś? zew czty wew?

na yt są filmiki jak jest rozwalony przegub wew:)

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, marcinoa4b5 napisał:

który zmieniałeś? zew czty wew?

na yt są filmiki jak jest rozwalony przegub wew:)

Wewnętrzny zmieniony z lewej strony a co do filmików to poszperam bo w sumie nie pomyślałem o mechaniku youtube :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wpadły nowe tulejki na przód i tył a dodatkowo pompa wspomagania przeszła regenerację ;) zobaczymy czy stukanie ustanie..

Swoją drogą dowiedziałem się, że przy tym silniku siedzi pompka od a6 :wink: aaa i nowa poducha pod silnikiem bo w starej aż osłonę przetarło :decayed:

EDIT: 10.08.2017

Dalej walcząc ze stukaniem w kole znajomy wyszukał kilka części do wymiany. Zatem w niedługim czasie wpadną:

- nowe amorki na tył

- kolejna poducha pod silnik

- przy okazji wymiana zbiorniczka wyrównawczego na nowy (stary już kiepsko wygląda)

- kolejna regeneracja pompy wspomagania (przed regeneracją chodziła normalnie tylko było ją słychać a teraz traci wspomaganie na wolnych obrotach)