adi67 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam wszystkich mam problem czy moze wie ktos jakim powodem jest to ze nagle przestał mi pokazywac prędkosc i naliczac kilometry licznik w moim audi chodzi mi o to jakie są najczęstrze tego powody czy jest to wina samtgo licznika czy tez moze cos przy skrzyni biegów dodam tylko ze u mnie jest automat zwykły 4-ro biegowy. Z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich.
yaboo Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 przyczyną może być uszkodzony czujnik prędkościomierza w skrzyni biegów mocowany do obudowy śrubą i wtyczka od strony pasażera
adi67 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2008 A jak to stwierdzic czy tan czujnik jest uszkodzony czy nie bo moze to cos innego a i jak zdemontowac licznik bo szukam na tym forum i nigdzie nie moge tego znalesc jeśli by ktos miał jakes fotki to bardzo prosze o wstawienie
pablo_9 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Tutaj masz na zdjęciu 2 i 3 pokazane co musisz zdjąć i odkręcić żeby wyjąć licznik http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_kontrolka_swiatel_mijania_pozycyjnych-t3925.0.html
cichy78 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 podepnij się do vaga powinien ci pokazać błąd. najprędzej czujnik prędkości na skrzyni. koszt w aso około 100zł do wymiany potrzebny kanał lub podnośnik ,koniecznie zimne auto i zgrabne paluszki
Gość GENERAL Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jeżeli obroty są a nie pokazuje prędkości i kilometrów nie liczy to tak jak koledzy sugerują zobacz impulsator.
Krzychu VW Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jeśli nie widzi prędkości jazdy, to również sterownik skrzyni może wariować, jak chodzi skrzynia? Jeśli nie poradzisz sobie, to zapraszam.
cichy78 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jeśli nie widzi prędkości jazdy, to również sterownik skrzyni może wariować, jak chodzi skrzynia? Jeśli nie poradzisz sobie, to zapraszam. pomyliłeś czujniki, do prędkości skrzyni są dwa czujniki i jak któryś nawali to skrzynia przechodzi w stan awaryjny i wtedy podświetla wszystkie pola na wyświetlaczu, a ten o którym mowa ma za zadanie dać tylko impuls na licznik[br]Dopisany: 25 Styczeń 2009, 22:34_________________________________________________ty musisz wymienić nr 1 znajduje się przy lewej półosi ,z tego co pamiętam jest jest tylko wkładany i przekręcany aż łapka zaskoczy , nr 2-3 powinno się wymieniać parami jeden jest wejście sygnału a drugi wyjście i one są przykręcane na jedną śrubę
Rekomendowane odpowiedzi