Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 ALT jaka instalacje polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

. Witam chcę założyć gaz do auta jak w temacie i w BRC zaproponowali jakiś Sequent 32 za jakieś 2600 zł a gość co montuje STAGa nie powiedział jaka instalacja ale że minimum 4000zł bo z tym silnikiem jest problem i nic tańszego nie poleca. Mam prośbę od osób które mają gaz w takim aucie o jakąś podpowiedź bo nie wiem co mam robić.

Opublikowano

Powiedz temu drugiemu, że jest debilem ;) I na pewno nie rób u niego...

Co konkretnie do tego BRC, bo podałeś tylko nazwę sterownika, a jaki reduktor, jakie wtryski, jaka butla ?

Za 2600 to bym generalnie powiedział przyzwoita cena ;) jak ktoś wyjeżdża powyżej 3000 to już kpina ;)

W rzeczywistości to ten silnik się elegancko gazuje, pod warunkiem, że instalację się wyreguluje w czasie jazdy a nie na postoju. Spalanie ok 10l jakkolwiek bym nie jeździł a zrobiłem już ponad 40 tyś na gazie

Opublikowano
  • Autor

HEH też zauważyłem że gdzie robią dobrze gaz to mają kolejki. Blisko Mam BRC kiedyś miałem PAnde z gazem i oni mi wszystko robili byłem zadowolony więc jak BRC może być to chyba do nich pojadę.

Opublikowano

Powiedz temu drugiemu, że jest debilem ;) I na pewno nie rób u niego...

Co konkretnie do tego BRC, bo podałeś tylko nazwę sterownika, a jaki reduktor, jakie wtryski, jaka butla ?

Za 2600 to bym generalnie powiedział przyzwoita cena ;) jak ktoś wyjeżdża powyżej 3000 to już kpina ;)

W rzeczywistości to ten silnik się elegancko gazuje, pod warunkiem, że instalację się wyreguluje w czasie jazdy a nie na postoju. Spalanie ok 10l jakkolwiek bym nie jeździł a zrobiłem już ponad 40 tyś na gazie

zgadza się

ja zakładałem instalację w październiku 2015. trafiłem na nowy STAG GO FAST za 2500zł, szybki montaż itp itd.

silniki ponoć eleganckie do gazowania ale !! jest jeden problem o którym pisze kolega... jest to wlasnie regulacja która MUSI być robiona w czasie jazdy, robiona do momentu rozgrzania silnika, mam wtryski hana cold i po logach widać wyraźnie że gaz długo myśli zanim ustawi dobrą dawke, jednak gazownik mówi że wszystko jest ok i nie ma co się przejmować :o

według mnie mam albo kiepsko wyregulowany gaz albo poprostu wtryski leją i są za słabe do tego auta

Opublikowano

Tomek: jak masz Goldy to one są odpowiednikiem Zielonej Hany , to coś słabo regulowane muszą być bo zielone są akurat od 120 do 200KM

Opublikowano

Tomek: jak masz Goldy to one są odpowiednikiem Zielonej Hany , to coś słabo regulowane muszą być bo zielone są akurat od 120 do 200KM

hana gold dokładnie ;)

czytałem że ten cały zestaw jest do 200 km tak samo jak reduktor; zostaje zimny vag ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to jestem po zabiegu w piątek założyli mi instalację BRC sequent 32 OBD. Zbiornik 61 litrów oraz wlew pod klapką wlewu paliwa całość 2700 zł. Zrobiłem w niedziele ponad 500 km i wyszło mi spalanie na poziomie 9,6l/100 km głównie autostrada i droga szybkiego ruchu. Za kilka dni wracam na przegląd tzw ZEROWY. Oby pozostało takie spalanie na poziomie 10l/100km.

Edytowane przez Sekwens

Opublikowano

. Witam chcę założyć gaz do auta jak w temacie i w BRC zaproponowali jakiś Sequent 32 za jakieś 2600 zł a gość co montuje STAGa nie powiedział jaka instalacja ale że minimum 4000zł bo z tym silnikiem jest problem i nic tańszego nie poleca. Mam prośbę od osób które mają gaz w takim aucie o jakąś podpowiedź bo nie wiem co mam robić.

No to nieźle chciał Cię skroić - za 4000,00 zł to można założyć instalację do silnika bezpośrednim wtryskiem benzyny. Ogólnie ten silnik (ALT) jest stworzony do gazu. Ja mam na przykład instalację Elpigaz sterownik z autoadaptacją OBD na wtryskiwaczach Romano Fast i z reduktorem Cometa-I. Śmiga jak złoto. BRC to też jest dobry wybór. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to nieźle chciał Cię skroić - za 4000,00 zł to można założyć instalację do silnika bezpośrednim wtryskiem benzyny. Ogólnie ten silnik (ALT) jest stworzony do gazu. Ja mam na przykład instalację Elpigaz sterownik z autoadaptacją OBD na wtryskiwaczach Romano Fast i z reduktorem Cometa-I. Śmiga jak złoto. BRC to też jest dobry wybór. Pozdrawiam

Ile Tobie pali średnio. Bo ja już zrobiłem 5tyś km ( byłem na wakacjach ) i spalanie miałem minimalne 9,5l. a max 11,2l.

Edytowane przez Sekwens

Opublikowano

Ile Tobie pali średnio. Bo ja już zrobiłem 5tyś km ( byłem na wakacjach ) i spalanie miałem minimalne 9,5l. a max 11,2l.

Mam mniej więcej tak samo 10 do 11 litrów w cyklu mieszanym :) . Na trasie jeszcze nie wiem bo nigdzie dalej nie wyjeżdżałem - zrobiłem dopiero 2000 km. Aha ja mam Multitronica.

Opublikowano

To zdrowo ;)

Opublikowano
  • Autor

Mam mniej więcej tak samo 10 do 11 litrów w cyklu mieszanym :) . Na trasie jeszcze nie wiem bo nigdzie dalej nie wyjeżdżałem - zrobiłem dopiero 2000 km. Aha ja mam Multitronica.

a jak z olejem bierze? bo ja po 3tyś dolałem jakieś 600ml

Opublikowano

Bierze, bierze. Robiłem wymianę oleju i filtrów bezpośrednio po zakupie i zalali mi oleju do maxa a dziś po 2000 km mam około 1/2 pomiędzy max i min. Tak że widać że to rasowy ALT :grin:

Opublikowano
  • Autor

Bierze, bierze. Robiłem wymianę oleju i filtrów bezpośrednio po zakupie i zalali mi oleju do maxa a dziś po 2000 km mam około 1/2 pomiędzy max i min. Tak że widać że to rasowy ALT :grin:

a ile jest różnicy pomiędzy max i minimum 1litr ?

Opublikowano

Tak kolego.1litr

Opublikowano

A nie czasem pół?

Opublikowano
  • Autor

jak mam zalane Motule 8100 X cess teraz na dolewkę przez pomyłkę kupiłem Motul 8100 X clean ale o tej samej gęstości. Dolewać czy kupić prawidłowy?

Opublikowano

a ile jest różnicy pomiędzy max i minimum 1litr ?

Według mojej wiedzy jest to około jednego litra.

jak mam zalane Motule 8100 X cess teraz na dolewkę przez pomyłkę kupiłem Motul 8100 X clean ale o tej samej gęstości. Dolewać czy kupić prawidłowy?

Według informacje ze strony Motula możesz (zobacz link poniżej)

http://motul.sklep.pl/pl/home/28-motul-8100-x-cess-5l.html

Edytowane przez bolnyj

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja za instalacje płaciłem 2700 zł. Stag 4+, wtryski hana 2000 umieszczone bezpośrednio przy wtryskach benzynowych. Po przebiegu 50tys km jeździ idealnie, wymieniałem jedynie reduktor, bo nie trzymał ciśnienia. Spalanie trasa 9-10,5 L. Tryb miejski 1,2,3 bieg od świateł do świateł 11,5-13,5L.

Opublikowano

Ja za instalacje płaciłem 2700 zł. Stag 4+, wtryski hana 2000 umieszczone bezpośrednio przy wtryskach benzynowych. Po przebiegu 50tys km jeździ idealnie, wymieniałem jedynie reduktor, bo nie trzymał ciśnienia. Spalanie trasa 9-10,5 L. Tryb miejski 1,2,3 bieg od świateł do świateł 11,5-13,5L.

ja podobnie, po wymianie reduktora na dobry również można powiedzieć że zapłaciłem 2700 zł

z tym że ja dopiero zrobiłem 17 tyś na niej ;)

spalanie mam podobne :)

jeżeli chodzi o ALT najważniejsze jest BARDZO DOBRE WYSTROJENIE INSTALACJI

to 80% sukcesu

Edytowane przez TomOskroba