July 24, 201610 yr Witam mam pytanko jakie powinno być ładowanie alternatora pod pełnym obciążeniem. Światła mijania i drogowe dmuchawa max ogrzewanie tylnej szyby przeciwmgielna i awaryjne. U mnie jest 12.3 pod pełnym obciążeniem a bez niczego 14.0. Silnik ADP
July 24, 201610 yr jak masz możliwość to sprawdź jakie masz ładowanie w zapalniczce w aucie oraz vagiem bo może alternator jest ok tylko na klemie albo przewodach nie ma dobrego przejścia Edited July 24, 201610 yr by wyzyk83
July 25, 201610 yr Czasem przeczyszczenie klem pomaga W ostateczności jeżeli wszytko oki to regulator.U mnie przy takim obciażeniu jak u ciebie spada do do13-7 - 13-9 na wolnych obrotach ale jak włacze wzmacniacz z radiem i pierdolnie basem do spadnie do 13.4
July 27, 201610 yr Author właśnie teraz po regeneracji altka i włożeniu go do auta sa te same objawy skoki wartosci ładowania tak wiec podmieniłem drugi akumulator i objawy ustały to pewnie wina obecnego akumulatora ma zapewne zwarcie ktoś może wie jak jest połączony alternator z akumulatorem bezpośrednio przewodem czy coś jest po drodze???