adamtower Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam. Czy jest to prawda, że tłumiki od wolnossącego S5 4.2 są bardziej restrykcyjne niż od turbo? Ja do swojego 2.0TFSI po programie założyłem 2 tłumiki od S5. Zastosowałem oryginalne przejście Y-pipe z A5 więc wszystko zrobione ok.I teraz - wg mnie auto trochę zmuliło oraz gorzej reaguje na gaz. Wróciłem do starego oryginalnego wydechu i auto odżyło.Wg jednej opinii speca od tłumików podobno tak - i nawet jest propozycja przerobienia w środku tych tłumików.....co Wy na to?
cronix Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja założyłem dziś do 1.8 tfsi ori Y-pipe od 3.0 tdi i tłumiki końcowe od S4 3.0 tfsi.Od katalizatora idzie rura 55mm redukcja do Y-pipe 55/65mm i tylko dwa tłumiki końcowe.Auto po programie na 220ps, po zmianie wydech bardzo mocno basowy, raczej głośny. Auto lepiej reaguje na pedał gazu, szybciej wchodzi na obroty. Ogólne odczucie bardzo na +. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
adamtower Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Opublikowano 23 Lutego 2017 Najwidoczniej tłumiki od 4.2 wolnossące są inaczej zbudowane od 3.0 TFSI
cronix Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 No właśnie ciekawy jestem jak to w środku wygląda. Szkoda było ciąć bo stan praktycznie nowy. Dziś zauważyłem że przy wkreceniu na około 4-5 tys obrotów i zmiany z 2 na 3 bieg jest ewidentny strzał z wydechow. Może uda mi się nagrać filmik to wrzucę na forum. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
adamtower Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Opublikowano 25 Lutego 2017 Teraz doczytałem, dobrze zrozumiałem że pozbyłeś się przedostatniego tłumika ?
cronix Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Teraz doczytałem, dobrze zrozumiałem że pozbyłeś się przedostatniego tłumika ?Tak. Miałem dwa tłumiki (środkowy i końcowy). Teraz są tylko dwa końcowe. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi