Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak podświetlenia tablicy rejestracyjnej i przeciwmgielnych B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dość dziwny problem, po włączeniu świateł mijania (mam dzienne oryginalne), pojawia mi się komunikat o braku podświetlenia tablicy rejestracyjnej i braku oświetlenia przeciwmgielnego światła tylnego lewego. Zdjąłem lampki oświetlenia tablicy bo nie swieciły (żarówki dobre) i napięcie na stykach było nie całe 7V natomiast światło przeciwmgielne działało. Nie bardzo wiem jak dostać się do styków w pokrywie bagażnika bo nie mogę zdjąć tapicerki (sedan). Proszę o info jak to zdjąć lub co sprawdzić przed demontażem, nie działa mi również otwieranie pokrywy bagażnika przyciskiem w kabinie ani na pokrywie tylko z kluczyka mogę otworzyć są to powiązane ze sobą rzeczy czy osobne usterki?

Opublikowano

podłącz VAGa bo prawdopodobnie moduł MCE szwankuje. wilgoć w aucie?

Odczytaj błędy.

Opublikowano (edytowane)

podłącz VAGa bo prawdopodobnie moduł MCE szwankuje. wilgoć w aucie?

Odczytaj błędy.

Po podpięciu pojawiły się błędy:

02736 - Bulb for Tail/Fog Light; Left

30-00 - Open or Short to Plus

02737 - Bulb for Tail/Fog Light; Right

30-00 - Open or Short to Plus

Czyli jakieś zwarcie, nie wiem tylko jak rozebrać tapicerkę pokrywy bagażnika żeby dostać się do przewodów.

Gdzie znajduje się MCE, po zdjęciu tapicerki kable wyglądają na dobre nie są poprzecierane czy uszkodzone. Nie działa mi otwieranie bagażnika, tylne światła przeciwmgielne, podświetlenie tablicy rejestracyjnej.

Edytowane przez fend18
Opublikowano

Wychodzi na to z bledow ze masz przerwy w obwodach . Odkrec lampki i zobacz czy dochodzi zasilanie . Jak nie to może być między klapą A nadwoziem przerwane kable