Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dodatkowe podświetlenie nóg + podświetlenie drzwiowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

:hi:

Chce u siebie zrobic dodatkowe oswieltenie montowane u dolu boczkow drzwiowych tak by przy otwarciu drzwi podswietlalo to na co sie wysiada (np. zeby bylo widac czy wysiadamy w kaluze czy bloto), dodatkowo chce zamontowac podswietlenie nog pasazera i kierowcy dzialajace na tej samej zasadzie co podswietlenie wnetrza.

Ma ktos pomysl gdzie sie podpisac?

moze jakies schemaciki?

wypadalo by sie w krancowki wpiac, ale cos mierzylem ostatnio porobowka na 12V i nie moge sie tam doszukac plusa ;) (jak zakladalem alarm to sprawdzalem i wydaje mi sie ze probowka migala jak pstrykalem krancowka, ale nie pamietam na 100%)

Dzieki wszytskim za pomoc, moze akurat ktos tez nad tym myslal?

pzdr :hi: :hi:

Opublikowano

Podłącz się + na stałe a steruj lampki minusem z krańcówek po po otwarciu auta zwiera sie stycznik i jest przejście masy jak zamknięte to nie ma.

Opublikowano
  • Autor

Podłącz się + na stałe a steruj lampki minusem z krańcówek po po otwarciu auta zwiera sie stycznik i jest przejście masy jak zamknięte to nie ma.

dzieki kolego :good: a wiesz moze jak to z przodu wyglada? w sensie sterownia, z tylu to bajeczka bo jest pipsztyk ;) a z przodu jest pewnie mechanizm w kasecie zamka, mam ten bol ze drzwi mam wyklejone matami i nie wiem ktory kabel w wiazce jest odpowiedzialny za sterownie masa. gdyby nie wygluszenie to bym sobie zdjal boczek i po kablach doszedl droga dedukcji najwyzej 3-4 kable bym mial do sprawdzenia.

:hi:

Opublikowano

Jak bede miał chwilkę jutro to ci sprawdzę :good:

Opublikowano

Mikrostyk jest w zamku.

Idą tam przewody czerwony i niebieski.

Któryś z nich wystawia masę po otwarciu drzwi.

Opublikowano
  • Autor

bardzo dzwieczny bym byl :hi: :hi: :hi: :gwizdanie: :good:[br]Dopisany: 10 Grudzień 2008, 21:44_________________________________________________

Mikrostyk jest w zamku.

Idą tam przewody czerwony i niebieski.

Któryś z nich wystawia masę po otwarciu drzwi.

o !

jeszcze kolega grzanek85 mi sprawdzi i bede powoli dzialal :good: manual sie jakis skleci :good:

Opublikowano

witam ja mam tak fabrycznie :> pozdro

Opublikowano

U mnie również jest seryjne podświetlenie nóg

Opublikowano
  • Autor

witam ja mam tak fabrycznie :> pozdro

i powiedz co Twoja wypowiedz wnosi do mojego pytania? Ja doskonale wiem ze byly wersje z takim fabrycznym wyposazeniem :good:

Moj nie ma i dlatego dopytuje jak to podlaczyc

Opublikowano

Masz oświetlenie drzwi? Bo kabiny na pewno, pewnie wypadalo by sie wpiąc w tą istniejącą instalację

Opublikowano
  • Autor

i jak tam kolego sprawdziles to?

pzdr :hi:

Opublikowano

Ja takie oświetlenie robiłem i raczej napewno wpinałem się w kostki, które są pod osłonami bocznymi pasarzera i kierowcy. Zrobiłem sobie też podświetlenie klamek i wpiołem się w przełączniki szyb.

A co do oświetlenia nóg wewnątrz, wpiołem się pod oświetlenie licznika i można sterować siłą podświetlenia pokrętłem w liczniku wszystko zrobiłem na czerwonych diodach (rozpraszające światło)

Opublikowano
  • Autor

Ja takie oświetlenie robiłem i raczej napewno wpinałem się w kostki, które są pod osłonami bocznymi pasarzera i kierowcy. Zrobiłem sobie też podświetlenie klamek i wpiołem się w przełączniki szyb.

A co do oświetlenia nóg wewnątrz, wpiołem się pod oświetlenie licznika i można sterować siłą podświetlenia pokrętłem w liczniku wszystko zrobiłem na czerwonych diodach (rozpraszające światło)

i podswieltenie kazdych drzwi zapala sie z osobna z otwarciem ich? czyli jak otwieram pasazera to podswietla tylko pasazera? w ktore kostki sie wpinales?

ja akurat chce zrobic tak by poswietlenie nog kierowcy i pasazera zapalalo sie tylko na czas postoju czyli analogicznie do poswietlenia wnetrza, a nie na stale :good:

Opublikowano

a co do lampek u dolu drzwi to nietrzeba miec jakis innych tapicerek przystosowanych do tych lampek? (jakies zaglebienie czy cos) zeby lampka o nic nie ocierala? oprocz bialej lampki u dolu to jeszcze jest czerwona z tylu, jest na forum temat gdzie ktos zakladal od a6 lampki w dzwi ale nie moge znalesc, mial wrzucic fotki ale chyba nic nie wrzucil do tej pory, o mam http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_pakiet_oswietlenie_w_b5-t40271.60.html

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dropsone, ja właśnie sobie majstruję takie podświetlenie, z lampkami w dole boczków drzwi. Kupiłem na allegro kompletną wiązkę z tymi lampkami od Audi A6 i wpinam się w przewody idące do tych czerwonych lampek. Zdjąłem boczki narazie z tyłu. Rozgrzanym ostrzem noża wyciąłem otworki w dole boczka. Umieściłem w nich lampki (niestety nie ma tego oryginalnego zagłębienia ale nigdzie nie ociera). Wiązkę dosztukowałem i składanie do kupy. Teraz otwierając dane drzwi pali się konkretna lampka

Opublikowano

kurcze ja mam wszystko skompletowane tylko jakos nie moge sie zabrac za montaz :kwasny:

Opublikowano

Dropsone. Wiem jak to jest :> Przede mną jeszcze przód. Problem pojawia się gdyż na przednich boczkach są kieszenie idące właśnie w tym miejscu gdzie powinne byc lampki i jeśli zamocuję je tam to będzie dziura w kieszeni oraz wnętrze lampki do zakrycia. Innym rozwiązaniem jest przesunięcie jej dalej aż prawie na brzeg drzwi le jeszcze to przemyślę. Póki co tył wygląda super i wieczorem rozświetla się jak choinka przy otwartych drzwiach. Jak skończę wrzucę kilka fotek do tematu w linku : http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_ahh_podswietlenie_obszaru_przed_samochodem_po_otwarciu_drzwi_ala_passat_i_audi_a6-t67947.0.html;msg743510#msg743510

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

oki czekam za fotkami moze mnie zmotywuja do montazu[br]Dopisany: 28 Luty 2009, 15:45_________________________________________________

Dropsone, ja właśnie sobie majstruję takie podświetlenie, z lampkami w dole boczków drzwi. Kupiłem na allegro kompletną wiązkę z tymi lampkami od Audi A6 i wpinam się w przewody idące do tych czerwonych lampek. Zdjąłem boczki narazie z tyłu. Rozgrzanym ostrzem noża wyciąłem otworki w dole boczka. Umieściłem w nich lampki (niestety nie ma tego oryginalnego zagłębienia ale nigdzie nie ociera). Wiązkę dosztukowałem i składanie do kupy. Teraz otwierając dane drzwi pali się konkretna lampka

kuzwa a mi po montarzu z przodu lekko ocieraja o uszczelke :wallbash: i czy lampki by byly nizej czy wyzej tez by ocieraly :wallbash:[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2009, 17:29_________________________________________________492a2503e07d01abmed.jpg

Opublikowano

kuzwa a mi po montarzu z przodu lekko ocieraja o uszczelke :wallbash: i czy lampki by byly nizej czy wyzej tez by ocieraly :wallbash:[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2009, 17:29_________________________________________________492a2503e07d01abmed.jpg

Całkiem możliwe, że ocierają, bo w ori ów lampki są "zatopione" w boczku i nie wystają nad niego. Z tego właśnie powodu ja sobie odpuściłem te lampeczki :kwasny: