July 28, 201610 yr Jak w temacie, mocno zalane olejem pod gruszka turbo. Ktos mi powie co to jest? Nie bardzo sie znam. Dolaczam foto.
July 28, 201610 yr Można przyjąc że w tym aucie tak musi być, jeśli bardzo ci to przeszkadza mozna zaślepić EGR, i jeśli olej nie leci z oski klapy gaszącej to mozna to ogarnąc bez wiekszych kosztów.
July 28, 201610 yr Poza tym ze bedzie kapało na plecionke i ją uwali a przy tym bedzie śmierdziało palonym olejem wkoło auta to można jezdzić.
July 28, 201610 yr Author A pozniej zaslepic? Panowie, tylko jedno pytanko. Jaki byłby średni koszt czyszczenia i zaślepienia zaworu EGR w warsztacie?
July 29, 201610 yr Wymien EGR, zaplacisz 100 albo iles za czyszczenie a kapac bedzie jak kapalo. Zaslepienie w momencie gdy cieknie tez juz nic nie da.
July 29, 201610 yr Możesz go usunąć i programowo i mechanicznie i będzie spokój na wieki, tylko, że auto będzie się dłużej grzało. Ja bym zostawił w spokoju, a jak padnie plecionka to się ją wymieni.
July 29, 201610 yr Jesli leci z oski klapy gaszacej to nic nie da sie z tym zrobic. Ja tam wszystkim radze zaslepic egr jesli nie cieknie z oski to zaslepic wszystkie otwory i jest spokoj, jesli cieknie z oski to tylko wymiana. Calkowite wywalenie egr nie wchodzi w gre bo wywalasz klape gaszaca.