tomasz102 Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Witam, Od kilku dni zauważyłem, że nie działa podgrzewanie tylnej szyby. Wcześniej działała całość, a teraz nic nie grzeje. Podpiąłem się kablem do sterownika i VAG-COM tylko w przypadku łączenia się z klimatronikiem zaczyna wywalać krzaki, a później dopiero zastępuje je prawidłowym napisem nazwy modułu. Całość odbywa się bardzo wolno, krzaki zmieniają się na nazwy i zawsze w pewnym momencie pojawia się na vag-com komunikat, że przerwano z powodu zbyt dużej ilości błędów. Nigdy wcześniej tak nie miałem. Zmniejszyłem prędkość transmisji danych, zwiększyłem/zmniejszyłem latency, lecz dalej podobnie. Polski VAG trochę lepiej sobie radzi, bo nie wywali błędu z powodu zbyt dużej ilości błędów, chociaż też bardzo długo nawiązuje komunikacje oraz bardzo wolny jest odczyt nazwy modułu, ale nie jest w stanie pokazać błędów. Bezpiecznik sprawdzony, miernikiem badałem napięcie akumulatora to wyszło 12,3V a podczas pracy silnika 14,2V. Po włączeniu/wyłączeniu przycisku podgrzewania tylnej szyby słychać "pstryk" i dioda na przycisku normalnie świeci na żółto podczas włączenia i gaśnie podczas wyłączenia. Lusterka boczne grzeją poprawnie cały czas, niezależnie od włączenia podgrzewania tylnej szyby (zawsze tak było). Samochód jest po lifcie, więc występuje nowsza wersja klimatronika. Edytowane 30 Lipca 2016 przez tomasz102
Rekomendowane odpowiedzi