Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Miganie diody led w podświetleniu tablicy rejestracyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zabrałem się za wymianę oświetlenia w moim S-linie na diody Led. Po wymianie prawa żarówka ciągle mi miga i nie da się nic z tym zrobić . Co może być przyczyną?

Ps. Czytałem gdzieś że ponoć w B6 trzeba zastosować rezystor a na allegro są gotowe moduły po których problem przestanie istnieć. Czekam na podpowiedzi :)

Opublikowano

Rezystory montuje sie po to ,żeby fis nie informował o spalonej zarówce.

Ja też miałem gotowe te gotowe lampki z allegro ale nawet roku nie wytrzymały.

Teraz mam orginalne ledowe oświetlenie z orginalnymi rezystoramrezystorami lata i działa, ale od czasu do czasu poinformuje mnie fis o spalinej żarówce. Ale to tak raz na cztery miesiące.

Opublikowano

miałem podobnie jak ty , raz mrugały raz świeciły normalnie,

wyrzuciłem te co miałem a w zamian kupiłem i zamontowałem firmy osram chyba 6000 k dokładnie nie pamiętam :P

na przód jak i tył nic nie mruga ładnie świeci :)

czasami fis walnie komunikat o spalonej żarówce ale zaraz po odpaleniu auta znika

Opublikowano
  • Autor

Pablo2506 a gdzie można kupić takie orginalne podświetlenie ?

Edytowane przez pawio15

Opublikowano

Najprościej robiąc pisz do kolegi chyba tommnik który robi gotowe moduły ledowe i daje dwa lata gwarancji :) ja akorat tył mam a5 cabrio ale resztę (całe wnętrze i postojowe przód) i nic się nie dzieje.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy ma ktoś namiar na tego kolegę z forum tommnik ? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 30.07.2016 o 12:41, pawio15 napisał:

Witam

Ostatnio zabrałem się za wymianę oświetlenia w moim S-linie na diody Led. Po wymianie prawa żarówka ciągle mi miga i nie da się nic z tym zrobić . Co może być przyczyną?

Ps. Czytałem gdzieś że ponoć w B6 trzeba zastosować rezystor a na allegro są gotowe moduły po których problem przestanie istnieć. Czekam na podpowiedzi :)

ja ostatnio kupiłem takie https://allegro.pl/oferta/lampki-led-podswietlenie-audi-a3-8p-a4-b6-b7-a6-c6-6060695474?reco_id=a5631036-19ad-11e9-8e00-000af7f63da0&sid=3ec404f37aa2fad6253fa5dd6bb023427743f77ee2f01bb84454c4701b8c0118

przed założeniem przeczyściłem  styki  papierem ściernym i przemyłem alkoholem izop. ładnie świecą nic nie mruga nie ma błędów jest ok  :)

Opublikowano

Jak migają LEDy w rejestracji to oznacza że niedługo padną lub są kiepskiej jakości. Ogólnie LEDy są bardzo czułe na spadki napięcia i mogą sobie mrugać.

Jak zakupiłem ori LEDy w rejestrację i problem zniknął a badziew za 30 zł poleciał do kosza po pół roku używania. ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem LEDy za 30zł wytrzymały około 2 tygodni, jeden z użytkowników polecił mi: https://allegro.pl/oferta/oswietlenie-rejestracji-audi-a3-a4-b6-b7-a6-c6-q7-7521274881

Siedzą ponad rok w aucie i działają jak trzeba ? Polecam!