Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Mocno obniżone zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie potrzebuję konsultacji co do wymiany części w zawieszeniu aby podnieść moją audiczkę.
Czy ktoś z Was już to robił? Kupiłem auto, które fajnie się prezentuje, ale przez swoje obniżenie jest strasznie niepraktyczne:/ Ostatnio rozwaliłem osłonę silnika ponieważ kostka u siostry była wyżej niż się spodziewałem. Każdy próg zwalniający muszę hamować praktycznie do zera. Jest to na prawdę uciążliwe. Wiem, że mam tam wsadzone czerwone sprężyny. Czy mógłby mi ktoś doradzić jaki zestaw sprężyn zakupić na allegro aby pasował do mojej A4 quattro ?? I czy wraz ze sprężynami muszę wymienić amortyzatory?? Oczywiście jeżeli tak to jakie polecacie??
Pozdro.

Opublikowano

Jeśli masz oryginalne amortyzatory nie musisz ich zmieniać , wytarczy zmienić tylko spreżyny, jeśli masz sportowe amortyzatrory musisz zmienić sprężyny i amortyzatory :)

Kupujesz do swojego modelu ,najważniejsze jest QUATTRO , ja polecam SACHS , a możesz też spróbować sie z kimś wymienić na forum , dużo klubowiczów idzie na taką opcje ;] ;)

Opublikowano

oryginalne sprezyny s line, nie auto nie siedzi zbyt wysoko i zbyt nisko, można normalnie użytkować autem :)

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi! :)