Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś padł mi kluczyk (scyzoryk 3 przyciski) wczoraj w nocy zamknął auto, rano już nie uczynił tej przyjemności i nie otworzył. Mam pytanie kupiłem wóz z tym jednym kluczem i czy jest możliwość zakodowania go z jednym ? Bo jak czytałem to ludzie robią to dwoma ... ? Auto po pełnym lifcie. Lub czy ewentualnie jak dorobiłbym sam grot to udało by się włączyć zapłon, czy będzie chciało immo ? Bo jak tak by się dało dorobiłbym grot i po płaczu, pilot znów bym zakodował i gra muzyka. U mnie chcą 450-550zł za dorobienie 1 scyzoryka, trochę przegięcie, a mam teraz ważniejsze sprawy niż dawać tyle za kluczyk ...

Edytowane przez A4CCH

Opublikowano

Zrób grot i powinno wystarczyć

Dziwne że z dnia na dzień pilot się wykodował

Opublikowano

Kupujesz scyzoryk , do tego nową pastylke immo z nowym grotem i zakodujesz sobie bez problemu zamykając się w 100zł

Opublikowano
  • Autor

a częstotliwość itp. To chyba nie do końca takie łatwe, no i kupić odpowiednie wszystko ... :P ? No dziwne ... Bateria też daleko łapała także to raczej nie jej wina ...

Edytowane przez A4CCH

Opublikowano

Sprawdź vagiem czy kluczyk w ogóle nadaje sygnał

Opublikowano
  • Autor

A wie ktoś gdzie w sedanie znajduje się centralka ? Te całe sterowanie ? Bo czytałem że wilgoć mogła sie tam dostać.

Opublikowano

A wie ktoś gdzie w sedanie znajduje się centralka ? Te całe sterowanie ? Bo czytałem że wilgoć mogła sie tam dostać.

W bagażniku po prawej stronie , musisz zdemontować tą plastikową osłone i podciągnąc boczek do góry i tam masz pompke. Częstotliwosc masz raczej 433.92 , ''złam'' pilot na pól to bedzie napisane.

Opublikowano
  • Autor

Jest tylko numer, jak kupie z tym samym numerem to oczywiście będzie ta sama częstotliwość ? 4D0.837.231A I klucz od angika oczywiście może być ? Czy jest jakaś różnica :P ?

Będzie ta sama częstotliwość, w niektórych przypadkach pasują i inne numery. Częstotliwość idzie sprawdzić na centralce :), klucz od anglika może być.

Edytowane przez A4CCH

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A wie ktoś gdzie w sedanie znajduje się centralka ? Te całe sterowanie ? Bo czytałem że wilgoć mogła się tam dostać.

Jestem po suszeniu centralki.

Elektryka zaczęła mi wariować - zapalone światła awaryjne (bez mrygania) oraz inne problemy, jak kierunkowskaz z ADHD.

Pierwszą rzecz, którą wykonał elektryk to sprawdzenie centralki, jest pod schowkiem na olej - ta półka w prawym rogu. Gąbkowa osłona centralki była tak mokra, że aż kapało, teraz się suszy.

Elektryk sprawdzał też inne rzeczy - efekt taki, że światła już nie wariują, jednak obecnie mój pilot uzbraja i rozbraja alarm ale nie zamyka i nie otwiera drzwi :)

Będę kodował oryginalne klucze firmowe, jednak podobno potrzebne są dwa, koszt 50-80 zł.

Opublikowano

Prawdopodobnie Ci pompka padła. Do kodowania pilota potrzebne są dwa kluczyki. Jeden do włączenia zapłonu, a drugi do przekręcenia w tym samym czasie zamka w drzwiach.