Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Świecąca kontrolka świec żarowych, migające światła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jak w temacie wyżej. Auto wróciło od mechanika po regeneracji turbo, powymieniał wszystkie filtry i oczywiście olej w silniku. Pierwsze co zauważyłem zaraz po odebraniu auta to kontrolka świec żarowych, zadzwoniłem, zapytałem o co chodzi, a on powiedział że mam od nowa włączyć auto i powinno zniknąć, a jak będe miał czas to podskoczyć do niego i on na kompie sprawdzi co go boli. Fakt, że błąd zniknął, ale tylko na jakiś czas, bo po kilku godzinach kontrolka znów się zapaliła (przy schłodzonym silniku po ponownym uruchomieniu, bo po ok max 15 minutach nic sie nie dzieje). Czy ktoś z Was to miał? To tylko głupi błąd komputera, który po skasowaniu da mi spokój?

I drugi problem, zauważyłem (jak na razie stało się to tylko raz) podczas ruszania światła przez krótki odstęp mrugają, tak jakby było lekkie zwarcie na kabelkach.. Czyżby po regeneracji turba mechanik źle poskładał auto? Dodam, że lampy były polerowane.

I jeszcze jeden problem, nie wiem czy tylko mi sie wydaje, ale zrobiłem autem max 30 km, jeździłem normalnie, bez gazu w podłodze, a wskaźnik paliwa z prawie połowy bardzo szybko przytulił sie do czerwonego pola rezerwy, to norma? O.o

Edytowane przez Langista