Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Podniesienie z 1bv na 1ba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 3 lat jestem w posiadaniu Audi A4 B6 S line plus ze sportowym zawieszeniem 1bv. Auto posiada bodykit oraz wydech Caractere. Wszystko pięknie fajnie, ale nie na te drogi, a przynajmniej w okolicach Sztumu/Malborka - prawdziwa kambodża. Jeździ się bardzo twardo, a jeżdżąc z całą rodziną nieraz przyhaczyłem na progach zwalniających, niemiłe doznanie. Raz wpadłem w dziurę i pogiąłem swoją 17 calową felgę s line, od tamtej pory jeżdżę na stalówkach i nie ryzykuję. Ale do rzeczy. Chciałbym podnieść zawieszenie, a z tego co wiem 1be ma tylko miększe amorki i niewiele podniesie.

Czy po zmianie na 1ba auto naprawdę będzie jak koza ? Gdzie najlepiej kupić amortyzatory i sprężyny ? Jakieś kody do aso ?

Pewnie poleci fala hejtu, że oszpecę takie ładne auto. Na trasie naprawdę świetnie, bo trzyma się drogi jak cygan zasiłku z tym zawieszeniem, ale gdy przychodzi gdzieś wjeżdżać parkować, krawężniki i progi nie do pokonania.

Po zmianie zawieszenia oczywiście z powrotem założyłbym oryginalne 17-stki.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Na 1ba bedzie koza bo jest to komfortowe zawieszenie. Albo wyglad albo komfort. Dziwne, ze po takim okresie sie nie przyzwyczailes :D

Edytowane przez dakine0007
Opublikowano

No to trudno, ale mam dość już nerwów. Teraz co kupić i gdzie, żeby to podnieść.

Opublikowano

Szukaj na forum zestawu lub na alledrogo. Na forum co o rusz ktos sprzedaje takie zestawy. Co do ASO to mysle, ze nawet nie ma sie co pytac o ceny.

Odnosnie kategorii wagowych itp, nie pomoge bo nie do konca sie na tym znam.

Ale ogolnie amory i sprezyny moge zalatwic z takiego zawieszenia z b6 i b7.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dzięki wielkie, jak nie znajdę nic co mnie zadowala to się odezwę :D

Opublikowano

Dzięki wielkie, jak nie znajdę nic co mnie zadowala to się odezwę :D

Spoko, spoko :a4fan:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Sprawdź na trzepakach sprawność amorów