Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działa predkościomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, dziś się trochę bawiłem przy swojej a4 i znalazłem na forum temat przerobienia licznika żeby miał podświetlenie jak polift. Zająłem wskazówkę od prędkościomierza i teraz nie działa. Ktoś ma pomysł co mogło się stać? Z góry dzięki.

Btw, dodam, że wyciągnąłem 2 żarówki od kontrolek, od ABS i poduszki. Ma to jakiś wpływ?

Opublikowano

A wskazówka wyszła z ośką? Miło by było jakbyś zaktualizował rok swojej A4 w profilu to by było wiadomo z jakim licznikiem mamy doczynienia.

Opublikowano

może za mocno docisnąłeś wskazówkę.

Opublikowano

Audiczka z 95r, zaraz poprawie w profilu. tak, razem z ośką wyszła. Pokombinuje z wkładaniem tej wskazówki, może rzeczywiście za mocno ja wsadziłem. Na zgaszonym silniku i bez zapłonu jak pukam w licznik to sam podbija sobie prędkość na 20 km i zostaje. Po przekręceniu na zapłon wraca na swoje miejsce.

Opublikowano (edytowane)

Audiczka z 95r, zaraz poprawie w profilu. tak, razem z ośką wyszła. Pokombinuje z wkładaniem tej wskazówki, może rzeczywiście za mocno ja wsadziłem. Na zgaszonym silniku i bez zapłonu jak pukam w licznik to sam podbija sobie prędkość na 20 km i zostaje. Po przekręceniu na zapłon wraca na swoje miejsce.

No to niestety czeka Cię wymiana (silniczka lub cały licznik). Ja też już mam wyrwane przez poprzedniego właściciela i czekam na nowe zegary :P

Tak w ogóle to z tyłu licznika masz parę śrub które trzymają cały cyferblat z silniczkami, po ich odkręceniu masz jak na dłoni czerwone SMD, więc zdejmowanie wskazówek było zbędne. No nic, człowiek uczy się na błędach. :D

Edytowane przez Pogromcamocy
Opublikowano

No otóż to, pogrzebałem jeszcze trochę i licznik działa do 80, potem staje i przy zwalnianiu nie opada wskazówka. Dopiero jak juz prawie się zatrzymam to wskazówka spada do zera.