Dziobasty Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Siemanko, dziś się trochę bawiłem przy swojej a4 i znalazłem na forum temat przerobienia licznika żeby miał podświetlenie jak polift. Zająłem wskazówkę od prędkościomierza i teraz nie działa. Ktoś ma pomysł co mogło się stać? Z góry dzięki. Btw, dodam, że wyciągnąłem 2 żarówki od kontrolek, od ABS i poduszki. Ma to jakiś wpływ?
Pogromcamocy Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 A wskazówka wyszła z ośką? Miło by było jakbyś zaktualizował rok swojej A4 w profilu to by było wiadomo z jakim licznikiem mamy doczynienia.
prezesik18 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 może za mocno docisnąłeś wskazówkę.
Dziobasty Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Audiczka z 95r, zaraz poprawie w profilu. tak, razem z ośką wyszła. Pokombinuje z wkładaniem tej wskazówki, może rzeczywiście za mocno ja wsadziłem. Na zgaszonym silniku i bez zapłonu jak pukam w licznik to sam podbija sobie prędkość na 20 km i zostaje. Po przekręceniu na zapłon wraca na swoje miejsce.
Pogromcamocy Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Audiczka z 95r, zaraz poprawie w profilu. tak, razem z ośką wyszła. Pokombinuje z wkładaniem tej wskazówki, może rzeczywiście za mocno ja wsadziłem. Na zgaszonym silniku i bez zapłonu jak pukam w licznik to sam podbija sobie prędkość na 20 km i zostaje. Po przekręceniu na zapłon wraca na swoje miejsce. No to niestety czeka Cię wymiana (silniczka lub cały licznik). Ja też już mam wyrwane przez poprzedniego właściciela i czekam na nowe zegary Tak w ogóle to z tyłu licznika masz parę śrub które trzymają cały cyferblat z silniczkami, po ich odkręceniu masz jak na dłoni czerwone SMD, więc zdejmowanie wskazówek było zbędne. No nic, człowiek uczy się na błędach. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Pogromcamocy
Dziobasty Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 No otóż to, pogrzebałem jeszcze trochę i licznik działa do 80, potem staje i przy zwalnianiu nie opada wskazówka. Dopiero jak juz prawie się zatrzymam to wskazówka spada do zera.
Rekomendowane odpowiedzi