Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Szybkie grzanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Audi A4 b7 2.0tdi i mam chyba problem poniewaz silnik grzeje się do 90 chyba za szybko bo po przejechaniu okolo 3 km i tak się utrzymuje cały czas po dłuższej jedzie załącza się wentylator dzięki góry za odpowiedź, zastanawiam się bonie wiem czy to normalne auto ma 240 000 przebiegu

Opublikowano

Mamy lato i nie ma się co dziwić że silnik się szybko nagrzewa :decayed:

Dzieje się coś niepokojącego, że nie możesz spać, znaczy się jeździć spokojnie ? :P

Opublikowano

Wiem ale wydaje mi się ze zbyt szybko miałem kiedyś 1.9 tdi w golfie i to nagrzewanie trwało zdecydowanie dłużej kupiłem s line i boję się bo nie sądziłem ze tak szybko zakocham się w tym aucie i chyba nigdy nie zamienię na inNe

Opublikowano

Pewnie nie miał chłodnicy spalin, to ona obniżając temperaturę spalin idących do recyrkulacji, przekazuje ciepło zawarte w spalinach płynowi chłodzącemu, zdecydowanie skracając czas nagrzewania silnika :hi:

Opublikowano

To co robić zostawić to jak jest czy może da się zamontowac ta chlodnice

Opublikowano

Koledze chodziło, że Twój golf nie miał tej chłodnicy spalin [emoji14]

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To już jest uwarunkowane konstrukcja . Q taka pogodę jaka mamy teraz to od razu leci na 90. U mnie dęba stoi wskazówka cały czas

Opublikowano

To co robić zostawić to jak jest czy może da się zamontowac ta chlodnice

Przede wszystkim to czytać ze zrozumieniem :)

Opublikowano

Ok sorki źle to odebrałem rozumiem a jeszcze jedno przy zapalaniu silnika jest takie dość mocne potrzasniecie autem tylko przy zapaleniu i gaszeniu auta

Opublikowano

Czy masz skalę porównawczą , siedziałeś w innych egzemplarzach z takim samym silnikiem i było zdecydownie spokojniej podczas odpalania i gaszenia ?

Opublikowano

Moja teraz też szybko się nagrzewa i nie widzę w tym nic złego

Opublikowano

Właśnie nie siedziałem z silnikiem 2

0 tylko 1.9 i tam czegoś takiego nie było no a jak u ciebie?

Opublikowano

U mnie aktualnie nic nie telepie, a do delikatnych bujnięć motorówką na jałowym, przez osiem lat już się przyzwyczaiłem :decayed:

Sprawdź jakie masz oznaczenie silnika, postaraj się znaleźć w okolicy takie same auta do porównania, żebyś nie zaczął wydawać pieniędzy na naprawę sprawnego auta :P

Opublikowano

Rozumiem ok dzięki wielkie za poświęcony czas