Mefiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam, Podczas demontażu rury pośredniej na której znajduje się złącze elastyczne. Urwałem 2 przepalone śruby mocowania do DPF(oryginał Audi). Demontował ktoś to z was ? Da się te śruby wybić ? czy one są na stałe. Poniżej screen
jaro1768 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam, Podczas demontażu rury pośredniej na której znajduje się złącze elastyczne. Urwałem 2 przepalone śruby mocowania do DPF(oryginał Audi). Demontował ktoś to z was ? Da się te śruby wybić ? czy one są na stałe. Poniżej screen Z tego co pamiętam to są wspawane szpilki. Rozwiercić jest bardzo trudno, są z materiału o dużej twardości. Ja wierciłem wiertłem do metalu z końcówką ze spieków ceramicznych, zwykłe HSS nie dawały rady. DPF raczej musisz wytargać na zewnątrz do wiercenia.
Mefiusz Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Rozwierciłem wczoraj zwykłymi wiertłami do metalu faktycznie ciężko, musiałem je co chwile oszczyć ale dało radę. Śruby są wprasowane. Wierciłem bez wyjmowania. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi