mateeq Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam, Mam mały kłopot. W A4 (chyba od moment zakupu) strasznie brudzi się okolica korka wlewu paliwa. Na nadwoziu (w okolicy klapki osłaniającej wlew) powstają zacieki do których momentalnie przykleja się brud. Czego to może byc wina?
Gość spedyt Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 A jak tankujesz? Z dystrybutora czy z baniaka przez lejek? Może się paliwo razchlapuje
Gość Murzyn Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 u mnie tez tak bylo...czyszczenie tej dziureczki (przez ktora powinien sciekac brud) niewiele pomoglo...ale moze slabo czyscilem
mateeq Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Opublikowano 20 Lutego 2007 A jak tankujesz? Tankuje normalnie przez dystrybutor. u mnie tez tak bylo a teraz Ci to minęło?? Bo ja tak mam od początku, chyba sprobuje przeczyscic dokladnie tą dziurkę.
Gość spedyt Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 chyba sprobuje przeczyscic dokladnie tą dziurkę. Tam jest dość długa rurka
SebMis Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 niestety ale gnojówka tak ma, że choćby mała kropelka jak Ci skapnie to się potem robi z tego plama na pół auta, musisz ostrożnie tankować i podczas wyciągania pistoletu (ale to zabrzmiało) zwracaj szczególną uwagę żeby Ci nic nie kapnęło, z benzyną nie ma takich problemów.
Gość spedyt Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Tankuje normalnie przez dystrybutor. niestety ale gnojówka tak ma, że choćby mała kropelka jak Ci skapnie to się potem robi z tego plama na pół auta Najlepiej przygotuj szmatkę i wycieraj za każdym razem. Ja swojego diesla (poprzedni samochód) zawsze tankowałem przez węża gumowego i zawsze musiałem wycierać dlatego nie miałem problemu z brudem :twisted:
pre_pl Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 zgadzam się z SebMisiem, trochę pokropi i się robią plamy... Czytając Twój post mateeq miałem nieodparte wrażenie, że dawno auta nie myłeś :twisted: Najlepiej przygotuj szmatkę i wycieraj za każdym razem. o ! albo uzyj papieru ze stacji (np shell) żeby osłonić (ale nie trzyj karoserii czasem)
mateeq Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Opublikowano 21 Lutego 2007 Chyba mnie nie zrozumiałeś :biggrin: To jest po prostu dziwne, że po umyciu na 2-gi dzień jest brudna plama. No ale cóź... chyba będę musiał chodzic ze szmatką
pre_pl Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 To jest po prostu dziwne, że po umyciu na 2-gi dzień jest brudna plama. zrozumiałem, tylko nie napisałeś że na drugi dzień po umyciu. Teraz właściwie też jest trochę dziwnie, bo nie dodałeś czy po umyciu tankowałeś Jeśli tak, wsio w pariadkie
Rekomendowane odpowiedzi