Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Traci ciśnienie po 0,5km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio odpalajac rano auto uslyszem 3 sekundowe klekotanie zaworów. Postanowiłem zdjąć miskę i wyczyścić smok oraz miskę. Po tej czynności wymieniłem olej na taki jak był 15w40 mobila i było wszystko ok po odpaleniu . Następnego dnia wsiadam rano jadę powoli kręcąc obroty max do 3 tyś. I nagle nie chce jechać i szarpie , zjechalem na bok i auto zgasło .Po próbie odpalenia nie miał wgl ciśnienia jak by świece miał wykrecone . Pokrecilem Chwile i załapał , poszarpal pochodził 3 min i było ok. Rozgrzal się do 80 s i go przeciaglem do 5 tyś i nagle zapaliła się kontrolka oleju . Zgasilem auto i po odpaleniu nie było jej. Teraz rano pochodzi z 5 min i jest ok . Co mogło się stać ?. Mechanik mówił że może być wina oleju i wymienić na 10w40 . Hydropopychacze sa puste i za gesty olej na zimnym

Opublikowano

rób płukanke i na 10w40 bo silnik zatrzesz :)

Opublikowano

Silnika nie zatrze, nie w tych temperaturach, które teraz mamy na dworze. Koniecznie zrób pomiar ciśnienia oleju i kompresji na garach.

Opublikowano

Cisnienie oleju mierz, prawdopodobnie pompa oleju :P

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem na 10w40 i wolałem płukanke i to nic nie dało . Od razu na zimnym silniku po dodaniu trochę gazu to zaczyna szarpać i musi pochodzić chwilę

Opublikowano

Tylko zmarnowałeś pieniądze na ten olej, dostałeś dobrą radę odnośnie pomiaru ciśnień sprężania i bez wykonania pomiaru nic się nie dowiesz o silniku.

Opublikowano
  • Autor

Byłem u gościa który zna się na mechanice i powiedzial ze ciśnienie jest jeszcze lepsze niż było dlatego napełnia hydro a winny jest olej lub hydro . Bo robią się twarde i nie wypuszczają oleju

Opublikowano

Byłem u gościa który zna się na mechanice i powiedzial ze ciśnienie jest jeszcze lepsze niż było dlatego napełnia hydro a winny jest olej lub hydro . Bo robią się twarde i nie wypuszczają oleju

Co proszę?