simonJVC Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, mam problem z moim 1.8T AEB - brak zapłonu cylinder 2- Auto stało na wolnych obrotach, i zapłon zaczął wypadać. Dojechałem jakoś do domu podpinam kompa i brak zapłonu cylinder 2.. Świece sprawdzone - zamienione miejscami Cewki sprawdzone - zamienione miejscami Cały czas występuje problem na 2 cylindrze. Jakie powinny być napięcia we wtyczce podpiętej do cewki ? Może jakiś kabel mi się przerwał .. nie mam pomysłu.. Może ktoś przerabiał podobny problem.. ? Tydzień temu jak wracałem z nad morza zaczęło padać (zresztą zawsze pada jak wracam:-) i słysze silnik na jeden cylinder nie pracuje.. ale okazało się że z takiego trójniczka przy cylindrze 2 jakieś podciśnienie spadło,.. założyłem i wszystko ok.. może przypadek że się naprawiło.. ale wczoraj już trójniczek jest ok.. a zapłonu brak.. może jakieś zwarcie.. sprawdził bym kostke od cewki ale nie wiem jakie wartości tam mają być.. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez simonJVC
Łukasz13 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Modul zaplonu na filtrze powietrza do wymiany.
simonJVC Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Dzięki Łukasz za podpowiedz :-) Na Ciebie zawsze można liczyć.. sprawdzę mam nadzieję że to będzie to.. :-) Dzięki za pomoc Wymiana modułu pomogła Nr części 4D0 905 351 50 zł oryginalna używka Wymiana bardzo prosta 2 x śrubka na kluczyk 7
Rekomendowane odpowiedzi