Przemkoo Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Witam, moglbym prosic o pomoc/porade. Tydzien temu kupilem Audi a4 b8. Jak go kupowalem i jak sam go uzytkowalem bylo wszystko ok, natomiast jakies 2-3 dni jak ja nim nie jezdzilem przestal dzialac system ten start/stop, ten co go gasi na swiatlach i zapla sprzeglem. Podczas wrzucania na luz pokazuje sie przekreslona kontrolka "A" na monitorze i nie dziala, poradzicie cos?
Przemkoo Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Ale co zrobic? wymienic akumulator? raz to dziala raz nie. Pod komputer?
tom4275 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) może silnik nie osiąga temperatury ? wtedy też nie będzie działać zobacz jeszcze czy przy wyłączonej klimie nie jest lepiej bo przy dużym obciążeniu też może się nie wyłączać Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez tom4275
Przemkoo Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2016 stan akumulatora / ładowania Oddałem go dzisiaj do serwisu, mieli wymienic amortyzatory/przegub. Zrobili to, ale sami doszli do wniosku ze do wymiany jest napinacz, rolka i pasek klinowy, wiec moze to wina tego, zobaczymy. A przy okazji - jak mi czasem wyrzuca blad xenonow (jeden gasnie), ale jak zgasze i zapale samochod to juz jest ok, to czego moze byc wina?
wrclaguna Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Aby START/STOP działał musza byc spełnione odpowiednie warunki na FORUM jest INSTRUKCJA
iwadrian Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 może silnik nie osiąga temperatury ? wtedy też nie będzie działać zobacz jeszcze czy przy wyłączonej klimie nie jest lepiej bo przy dużym obciążeniu też może się nie wyłączać Z tym nie osiąganiem temperatury to też różnie bywa. Ja z pod domu do najbliższego skrzyżowania mam 300 metrów i zazwyczaj start stop mi na nim wyłącza silnik chociaż jest zimny. Czasem mam 90*C na blacie i silnik się nie wyłącza. Kiedyś system nie działał przez kilka dni z rzędu i myślałem, że coś się popsuło ale nagle wszystko wróciło do normy. Aby START/STOP działał musza byc spełnione odpowiednie warunki na FORUM jest INSTRUKCJA Po prostu są sytuacje w których te warunki nie są spełnione i wtedy system nie zadziała.
Przemkoo Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 stan akumulatora / ładowania rolka, napinacz, pasek klinowy wymieniony - system normalnie juz działa, faktycznie cos z ładowniem
lcu Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dnia 30.08.2016 o 19:36, wrclaguna napisał: Aby START/STOP działał musza byc spełnione odpowiednie warunki na FORUM jest INSTRUKCJA Gdzie jest ta instrukcja, bo ja mam na desce komunikat "start- stop system: system fault, function unavailable"
lcu Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Po wykodowaniu haka - jest juz chyba ok...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
piotrpan Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Dnia 30.08.2016 o 20:27, iwadrian napisał: Z tym nie osiąganiem temperatury to też różnie bywa. Ja z pod domu do najbliższego skrzyżowania mam 300 metrów i zazwyczaj start stop mi na nim wyłącza silnik chociaż jest zimny. Czasem mam 90*C na blacie i silnik się nie wyłącza. Kiedyś system nie działał przez kilka dni z rzędu i myślałem, że coś się popsuło ale nagle wszystko wróciło do normy. Po prostu są sytuacje w których te warunki nie są spełnione i wtedy system nie zadziała. Muszą być zapięte pasy
iwadrian Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 1 minutę temu, piotrpan napisał: Muszą być zapięte pasy Zawsze mam zapięte pasy.
McDrums Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Podłącze się bo nie chce tworzyć nowego tematu. Pytanie mam jednak nie o sam sposób działania, tylko o zachowanie auta przy wyłączonym start stopie. Mianowicie w momencie gdy przy włączonym systemie auto by zgasło (wszystkie warunki brzegowe spełnione) - ale gdy system jest wyłączony, auto dodaje delikatnie gazu przy puszczaniu sprzęgła. I ta przygazówka właśnie mnie zastanawia, jest delikatna ale całkowicie zbędna. Że tak spytam: tak ma być? B4 A8 1.8B 170km, manual.
Rekomendowane odpowiedzi