Deko Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Witam jak w temacie, mam problem z odpalaniem auta. Silnik 1.9TDI 115 KM 2005 r oznaczenie silnika BKE Problem polega na tym, że czasami auto nie odpala od pierwszego przekręcenie kluczyka w stacyjce objawy jakie mam są dwie różne: 1. Po przejechani około 5 czy też 25 km nie ma to znaczenia auto ciężko odpala. Po przekręceniu stacyjki zakręci silniki słychać nawet jakby odpaliło i po chwili gaśnie - odcina 2. Po przejechani około 5 czy też 25 km nie ma to znaczenia auto ciężko odpala. Po przekręceniu stacyjki nawet nie słychać kręcenia rozrusznika, auto całkowicie nie odpowiada na kręcenie kluczykiem w stacyjce ... W ostatnim czasie wymieniony akumulator oraz świece. Poniżej link do filmu (obraz nie ma znaczenia), próba odpalenia od 6 sekundy, druga próba udana (auto stało bez odpalania od 17:30 do 21:30, temperatura około 15-16 stopni). http://przeklej.org/file/xneCZA/MOV.0004.mp4 Gdyby nie objawy z punktu pierwszego obstawiałbym uszkodzona stacyjkę, ale z rana po całej nocy auto bez problemu odpala. Temperatura oraz ilość przejechanych km raczej nie ma tutaj żadnego wpływu ...
car_diag_cork Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Czy podczas sytuacji z punktu 2 kontrolki przygasają podczas próby rozruchu? Może rozrusznik już szwankuje. Czasami nie reaguje w ogóle, a czasami ma zbyt niskie obroty żeby silnik zaskoczył.
Deko Opublikowano 2 Września 2016 Autor Opublikowano 2 Września 2016 Czy podczas sytuacji z punktu 2 kontrolki przygasają podczas próby rozruchu? Może rozrusznik już szwankuje. Czasami nie reaguje w ogóle, a czasami ma zbyt niskie obroty żeby silnik zaskoczył. Nie, nie widziałem żeby mocniej przygasały. Poniżej lepszej jakości film i już jest gorzej z odpalaniem .... https://megawrzuta.pl/download/9d984226180bf44063ac2b2ea6c515b2.html Dodam, że jakieś 2 miesiące temu regenerowałem turbinę.
Rekomendowane odpowiedzi