Doman13 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 witam wykończyłem gumy (tuleje metalowo-gumowe) w tylnym zawieszeniu (efekt jazdy z niesprawnym amortyzatorem). Amorek wymieniony ale, teraz jak wjadę w dziurę to słyszę z tyłu głuche uderzenia. jaki ta część ma numer, szukam w sklepie foty i nie bardzo wiem czego mam tam szukać. (w książce Audi A4 sam naprawiam na stronie 172 jest rysunek i na nim ta część ma nr 10)
Doman13 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2008 jest!!! na tym rysunku ma nr 11
Yelo Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 8D0501541D W modelach z zawieszeniem na złe drogi "heavy duty suspension" 8D0501541A Czy masz takie zawieszenie możesz sprawdzić w kodach wyposażenia.
Doman13 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2008 dzięki Yeloo sprawdzę ale podejrzewam że nie mam heavy duty suspension. Jeździłem na wylanym amorku jakieś 200 km i stało się... Aha jaki kod ma heavy duty suspension. sprawdziłem w kodach wyposażenia i nie ma tam takiego wyrażenia, tylko kody
TOM77 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 U Ciebie będzie 8D0501541D czyli np. Lemforder o numerze 17705. Pzdr.
Yelo Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Tu masz tłumaczkę kodów http://igorweb.org/equidec/Default.aspx
spetsnaz Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 witam wykończyłem gumy (tuleje metalowo-gumowe) w tylnym zawieszeniu (efekt jazdy z niesprawnym amortyzatorem). Amorek wymieniony ale, teraz jak wjadę w dziurę to słyszę z tyłu głuche uderzenia. jaki ta część ma numer, szukam w sklepie foty i nie bardzo wiem czego mam tam szukać. (w książce Audi A4 sam naprawiam na stronie 172 jest rysunek i na nim ta część ma nr 10) Wątpię, że siadł ten silentblok. Ta część jest praktycznie niezniszczalna i nawet 20 tysięcy km z uszkodzonym amorkiem nie powinno jej uszkodzić, stawiam na coś innego.. np. źle poskładany amortyzator.
adadur Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 witam wykończyłem gumy (tuleje metalowo-gumowe) w tylnym zawieszeniu (efekt jazdy z niesprawnym amortyzatorem). Amorek wymieniony ale, teraz jak wjadę w dziurę to słyszę z tyłu głuche uderzenia. jaki ta część ma numer, szukam w sklepie foty i nie bardzo wiem czego mam tam szukać. (w książce Audi A4 sam naprawiam na stronie 172 jest rysunek i na nim ta część ma nr 10) Wątpię, że siadł ten silentblok. Ta część jest praktycznie niezniszczalna i nawet 20 tysięcy km z uszkodzonym amorkiem nie powinno jej uszkodzić, stawiam na coś innego.. np. źle poskładany amortyzator. Polskie dziury nie takie elementy są w stanie zepsuć - bynajmniej trzeba dobrze sprawdzić te tuleje. Podejrzewam że przy zmienie amorka opadło zawieszenie na tyle że naderwało już starą gumę w tuleji poczym szybko sie zerwała.
Doman13 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2008 Dokładnie stało się tak, jak abadur napisał. Ta tuleja o której mowa rozdzieliła się na dwie części. cienka tuleja aluminiowa zapieczona w otworze belki, oraz cała gumowa reszta która sobie po prostu wyleciała. Z wyjęciem tej zapieczonej wierzchniej warstwy trochę się mechanik natrudził... (przecinak, młotek, duża śruba i różne klucze). Jak już tą tuleje zmasakrował i wyjął to znowu ta nowa nie chciała wejść (znowu specjalny patent z jego specjalnym ściągaczem) Sam bym tego nie zrobił. Teraz z tyłu jest cisza
Rekomendowane odpowiedzi