Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] proszę o nr części zawieszenia tylnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wykończyłem gumy (tuleje metalowo-gumowe) w tylnym zawieszeniu (efekt jazdy z niesprawnym amortyzatorem).

Amorek wymieniony ale, teraz jak wjadę w dziurę to słyszę z tyłu głuche uderzenia.

jaki ta część ma numer, szukam w sklepie foty i nie bardzo wiem czego mam tam szukać.

(w książce Audi A4 sam naprawiam na stronie 172 jest rysunek i na nim ta część ma nr 10)

Opublikowano

Czy ta częśc jest na tym rysunku?

zawieszenieao6.jpg

Opublikowano

jest!!!

na tym rysunku ma nr 11

Opublikowano

8D0501541D

W modelach z zawieszeniem na złe drogi "heavy duty suspension" 8D0501541A

Czy masz takie zawieszenie możesz sprawdzić w kodach wyposażenia.

Opublikowano

dzięki Yeloo sprawdzę ale podejrzewam że nie mam heavy duty suspension. Jeździłem na wylanym amorku jakieś 200 km i stało się...

Aha jaki kod ma heavy duty suspension. sprawdziłem w kodach wyposażenia i nie ma tam takiego wyrażenia, tylko kody

Opublikowano

U Ciebie będzie 8D0501541D czyli np. Lemforder o numerze 17705.

Pzdr.

Opublikowano

witam

wykończyłem gumy (tuleje metalowo-gumowe) w tylnym zawieszeniu (efekt jazdy z niesprawnym amortyzatorem).

Amorek wymieniony ale, teraz jak wjadę w dziurę to słyszę z tyłu głuche uderzenia.

jaki ta część ma numer, szukam w sklepie foty i nie bardzo wiem czego mam tam szukać.

(w książce Audi A4 sam naprawiam na stronie 172 jest rysunek i na nim ta część ma nr 10)

Wątpię, że siadł ten silentblok. Ta część jest praktycznie niezniszczalna i nawet 20 tysięcy km z uszkodzonym amorkiem nie powinno jej uszkodzić, stawiam na coś innego.. np. źle poskładany amortyzator.

Opublikowano

witam

Wątpię, że siadł ten silentblok. Ta część jest praktycznie niezniszczalna i nawet 20 tysięcy km z uszkodzonym amorkiem nie powinno jej uszkodzić, stawiam na coś innego.. np. źle poskładany amortyzator.

Polskie dziury nie takie elementy są w stanie zepsuć - bynajmniej trzeba dobrze sprawdzić te tuleje.

Podejrzewam że przy zmienie amorka opadło zawieszenie na tyle że naderwało już starą gumę w tuleji poczym szybko sie zerwała.

Opublikowano

Dokładnie stało się tak, jak abadur napisał.

Ta tuleja o której mowa rozdzieliła się na dwie części. cienka tuleja aluminiowa zapieczona w otworze belki, oraz cała gumowa reszta która sobie po prostu wyleciała.

Z wyjęciem tej zapieczonej wierzchniej warstwy trochę się mechanik natrudził... (przecinak, młotek, duża śruba i różne klucze). Jak już tą tuleje zmasakrował i wyjął to znowu ta nowa nie chciała wejść (znowu specjalny patent z jego specjalnym ściągaczem)

Sam bym tego nie zrobił.

Teraz z tyłu jest cisza