Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Coś nie tak z ledami- światła pozycyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Kiedyś naszła mnie chęć zmany żarówek pozycyjnych H6W na ledowe i tak uczyniłem. Zakupiłem na Alledrogo jakieś tam zarówki ledowe gdzie na każdej było po pierdylono małych ledów. Zamontowałem je i świeciło tak sobie oczywiscie lepiej od tych tradycyjnych,,żółtych'' Długo się nimi niestety nie nacieszyłem bo już po paru dniach poszczególne ledy zaczeły migać albo gasły całkiem. W efekcie miałem migajace światła jak Chuck Norris w swoim fordzie..... Oczywiście wyj... te ledy i powróciłem do ,,żółci'' :/ Ostatnio wpadły mi w ręce dosyć fajne ledy tyle że w5w. Zamontowałem je w oświetlenie nóg, oraz pod drzwi. i powiem że zaje.. dają :) Po około 2tyg testów żadna się nie zchajczyła ani nie zaczeła migać wiec i powrócił pomysł ledów pozycyjnych :D Zakupiłem gniazda na W5W, podłączyłem je razem z nowymi ledami i efetk WOW :D tyle że na kilkanaście minut. Ledy znowu zaczeły migać i po czasie gasnąć..... f*ck! Dodam że te same ledy kolega wsadził do seata na pozycje i wszystko fajnie działa..... Może ktoś miał podobny problem palących sie ledów? co jest nie tak że ledy co chwile świrują na pozycyjnych a w drzwiach i w nogach wszystko działa...

Opublikowano

Moze czysty przypadek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Załóż jakieś lepsze te ledy, może Phillipsa. Problem powinien zniknąć :)

Opublikowano

Ja odkąd założyłem jakieś ledy z aledrogo to do dziś nie zaglądam do lamp.

O te

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/5537-all-jakie-postojowki-do-xenonow/page-20#entry4638843

Edytowane przez Fido

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ledy są wrażliwe na napięcie zasilające, które powinno być do 12,5v nie więcej.

Nasze B6 na postojówki, jakimś dziwnym trafem dają tyle, ile z alternatora, czyli ponad 14V. Dla halogenów to nie problem ale dla LEDów już tak. Trzeba zadtosowac obwód obniżający napięcie.

Gdzieś na forum jest do tego opis.

Pozdrawiam

Michał

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie Michał za radę:) zmierzylem i rzeczywiście mam 14V na postojowkach:/ już wiem dlaczego wszystkie ledy po jakimś czasie przedstawiały działać. W gogolowni gdzieś wyczytałem że można by zastosować stabilizator LM7812 CV +12V 1.5A jak uważacie?