Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Możliwość tuningu 2.5 TDI V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma ktoś doświadczenie związane z modyfikacją silnika 2.5 TDI BAU, BCZ, BDG , mianowicie związane z rozblokowaniem pompy VP44 ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja bym poprostu kupił pompę bez blokady-, Yhm... Byłem ostatnio ze swoim BDG na chipie-, wyszło 192,5 km i 413 nm, ogólnie różnica w jeździe na plus. Oczywiście przed chipem była pełna diagnostyka silnika - wyszło, że wszystko o.k -, po wszystkim tuner stwierdził, że mógłby jeszcze z niego trochę wycisnąć ale zrobił optymalny program dla tego silnika bez przeginki , - u mnie była pompa właśnie bez blokady - z literą K,

Opublikowano

Myślę też o podniesieniu mocy i poprawie osiągów.

Opublikowano

Ja bym poprostu kupił pompę bez blokady-, Yhm... Byłem ostatnio ze swoim BDG na chipie-, wyszło 192,5 km i 413 nm, ogólnie różnica w jeździe na plus. Oczywiście przed chipem była pełna diagnostyka silnika - wyszło, że wszystko o.k -, po wszystkim tuner stwierdził, że mógłby jeszcze z niego trochę wycisnąć ale zrobił optymalny program dla tego silnika bez przeginki , - u mnie była pompa właśnie bez blokady - z literą K,

gdzie robiłeś program?

Opublikowano

Jettronik- Wrocław

Opublikowano
  • Autor

Każda pompa 106K jest bez blokady ?

Opublikowano

Tak

Opublikowano
  • Autor

Czyli teoretycznie, gdy będą wydajniejsze wtryski i większe turbo powinno się coś dać zrobić 200+ (myśle 240) ??

Opublikowano
  • Autor

Tam brak odzewu, więc założyłem podobny temat... Podobny, ponieważ pytam stricte o pompę, a nie o turbo

Opublikowano

a po co mają pisać skoro wszystko jest w temacie ? czytając na wyrywki w ciągu minuty znajdziesz odpowiedź. Google "odblokowanie VP44" i na pierwszej stronie drugi tematyczny link i wszystko wytłumaczone, to jest 5 minut łącznie z przewertowaniem i doczytaniem.

Forum jest od pomocy nie leczenia lenistwa.

BTW: skoro pytasz o pompę to wymyśl odpowiedni tytuł

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano
  • Autor

No właśnie ja proszę o pomoc w temacie, jasne pytanie zadałem, czy po prostu na tej pompie jest szansa wyciągnąć około 240hp

Opublikowano

pytasz czy ktoś ogranie blokadę na 106K... potem się ludzie dziwią że na forach nikt nie pomaga.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Nie masz podstawowej wiedzy, a chcesz ogarniac 240PS. W poprzednim temacie wszystko jest napisane, a ty nadal zadajesz te pytania. Jest nawet link do goscia ktory ma z tego silnika prawie 300PS.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ile można wyciągnąć z 2.5tdi 180KM ?

Opublikowano

zadowalająco dużo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czyli ile jak nie ma pompa blokady , jest szansa na 220KM ?

Edytowane przez Namiot_N1

Opublikowano

Myślicie, że jest szansa, aby pojawił się taki wykres +200KM i jakiś filmik z przyśpieszenia 0-200?

Opublikowano

Jasne że jest sens mieć ponad 220KM i 450Nm ja będę do takiej mocy dożył.  Downpipe i przelot i wyrzucę egr-a , sportowy wkład powietrza oraz odblokuje pompę i powinno być lekko tyle co zamierzam. 

Edytowane przez Namiot_N1