domelq Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 chyba bede musiał do kodeksu zagladnac;) Zadzwoń do drogówki albo do ITD i Ci powiedzą
osek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2008 chyba bede musiał do kodeksu zagladnac;) Zadzwoń do drogówki albo do ITD i Ci powiedzą ITD? Instytut Technologii Drewna? jak tylko mnie złapią to na pewno spytam
domelq Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 chyba bede musiał do kodeksu zagladnac;) Zadzwoń do drogówki albo do ITD i Ci powiedzą ITD? Instytut Technologii Drewna? jak tylko mnie złapią to na pewno spytam inspekcja transportu drogowego , ale może znają się na krokwiach itp., jak Cię zatrzymają to spytaj :gwizdanie:
Marek12 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 A mój znajomy dostał u pepików 1000 koron mandatu podczas rutynowej kontroli za to że haka nie odkręcił jak nic nie ciągnie! ;(
domelq Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 A mój znajomy dostał u pepików 1000 koron mandatu podczas rutynowej kontroli za to że haka nie odkręcił jak nic nie ciągnie! ;( Pepiki to są pop..... pod wzgledem przepisów drogowych U nich jak jograniczenie prędkości 70 km/h i jedziesz 68 to policjant ma prawo stwierdzić, że były niesprzyjające warunki i powinieneć jechać nie szybciej niż 60 i luz
denveco Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 A tak wogóle to od kiedy ITD (Inspekcja Transportu Drogowego) ma coś do osobówek. Oni zajmują się tylko i wyłącznie dużym kalibrem czyli ciężarówkami i ewentualnie busami. Nie widziałem jeszcze nigdy od kąd jeżdżę ciężarówką żeby ITD zastrzymało bądź kontrolowało osobówkę. Lepiej uderzyć do jakiejś "drogówki".
domelq Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 A tak wogóle to od kiedy ITD (Inspekcja Transportu Drogowego) ma coś do osobówek. Oni zajmują się tylko i wyłącznie dużym kalibrem czyli ciężarówkami i ewentualnie busami. Nie widziałem jeszcze nigdy od kąd jeżdżę ciężarówką żeby ITD zastrzymało bądź kontrolowało osobówkę. Lepiej uderzyć do jakiejś "drogówki". Ja też nie widziałem, ale mają do tego pełne prawo i jak będą chcieli to mogą Ci stan techniczny autka przetrzepać
tomasz-gorz Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 z tego co ja wiem to ITD zatrzymuja samochodu powyżej 3.5t Cytat ze strony ITD: "Do zadań Inspekcji należy przede wszystkim kontrola dokumentów związanych z wykonywaniem transportu drogowego. Kontroli podlegają: kierowcy wykonujący krajowy i międzynarodowy transport drogowy oraz niezarobkowy przewóz drogowy, a także przedsiębiorcy wykonujący działalność gospodarczą w tym zakresie."
domelq Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 z tego co ja wiem to ITD zatrzymuja samochodu powyżej 3.5t Cytat ze strony ITD: "Do zadań Inspekcji należy przede wszystkim kontrola dokumentów związanych z wykonywaniem transportu drogowego. Kontroli podlegają: kierowcy wykonujący krajowy i międzynarodowy transport drogowy oraz niezarobkowy przewóz drogowy, a także przedsiębiorcy wykonujący działalność gospodarczą w tym zakresie." Panowie kwestia interpretacji "... należy przede wszystkim ..." co nie oznacza, że się tylko ogranicza
Rekomendowane odpowiedzi