Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Co zrobić z hakiem do holowania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba bede musiał do kodeksu zagladnac;)

Zadzwoń do drogówki albo do ITD i Ci powiedzą

Opublikowano

ITD? Instytut Technologii Drewna? :kox:

jak tylko mnie złapią to na pewno spytam :wink4:

Opublikowano

ITD? Instytut Technologii Drewna? :kox:

jak tylko mnie złapią to na pewno spytam :wink4:

inspekcja transportu drogowego :naughty:, ale może znają się na krokwiach itp., jak Cię zatrzymają to spytaj :gwizdanie:

Opublikowano

A mój znajomy dostał u pepików 1000 koron mandatu podczas rutynowej kontroli za to że haka nie odkręcił jak nic nie ciągnie! ;(

Opublikowano

A mój znajomy dostał u pepików 1000 koron mandatu podczas rutynowej kontroli za to że haka nie odkręcił jak nic nie ciągnie! ;(

Pepiki to są pop..... pod wzgledem przepisów drogowych

U nich jak jograniczenie prędkości 70 km/h i jedziesz 68 to policjant ma prawo stwierdzić, że były niesprzyjające warunki i powinieneć jechać nie szybciej niż 60 i luz :mysli:

Opublikowano

A tak wogóle to od kiedy ITD (Inspekcja Transportu Drogowego) ma coś do osobówek. Oni zajmują się tylko i wyłącznie dużym kalibrem czyli ciężarówkami i ewentualnie busami. Nie widziałem jeszcze nigdy od kąd jeżdżę ciężarówką żeby ITD zastrzymało bądź kontrolowało osobówkę. Lepiej uderzyć do jakiejś "drogówki".

Opublikowano

A tak wogóle to od kiedy ITD (Inspekcja Transportu Drogowego) ma coś do osobówek. Oni zajmują się tylko i wyłącznie dużym kalibrem czyli ciężarówkami i ewentualnie busami. Nie widziałem jeszcze nigdy od kąd jeżdżę ciężarówką żeby ITD zastrzymało bądź kontrolowało osobówkę. Lepiej uderzyć do jakiejś "drogówki".

Ja też nie widziałem, ale mają do tego pełne prawo i jak będą chcieli to mogą Ci stan techniczny autka przetrzepać

Opublikowano

z tego co ja wiem to ITD zatrzymuja samochodu powyżej 3.5t :przebiegly:

Cytat ze strony ITD: "Do zadań Inspekcji należy przede wszystkim kontrola dokumentów związanych z wykonywaniem transportu drogowego. Kontroli podlegają: kierowcy wykonujący krajowy i międzynarodowy transport drogowy oraz niezarobkowy przewóz drogowy, a także przedsiębiorcy wykonujący działalność gospodarczą w tym zakresie."

Opublikowano

z tego co ja wiem to ITD zatrzymuja samochodu powyżej 3.5t :przebiegly:

Cytat ze strony ITD: "Do zadań Inspekcji należy przede wszystkim kontrola dokumentów związanych z wykonywaniem transportu drogowego. Kontroli podlegają: kierowcy wykonujący krajowy i międzynarodowy transport drogowy oraz niezarobkowy przewóz drogowy, a także przedsiębiorcy wykonujący działalność gospodarczą w tym zakresie."

Panowie kwestia interpretacji

"... należy przede wszystkim ..." co nie oznacza, że się tylko ogranicza