R Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam z pilota-kluczyka (scyzoryk) nie otwierają sie drzwi kierowcy. Pilot zamyka wszystkie drzwi ale otwiera juz tylko pozostałe bez kierowcy, te musze otwierać ręcznie. Wcześniej pojawiło sie zgrzytanie podczas zdalnego otwierania zamka kierowcy ale wszystko działało, teraz nie zgrzyta ale otwieranie juz nie działa. dodatkowym objawem jest,ze jak od środka guzikiem zablokuje drzwi to nie zapala sie juz czerwona lampka która informuje o blokadzie. Jeśli ktoś mógłby zrzucić z programu ETKA jak to wszystko wyglada pod tapicerką to byłbym wdzięczny
fly07 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 I jak się ta sprawa zakończyła? Pytam, bo miałem podobną historię.
R Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 Szczerze to nic z tym nie zrobiłem i otwieram ciągle ręcznie, troche lipa jak ludzie widza ,ze B7 kluczykiem trzeba otwierac a nie z pilota
fly07 Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Ja doszedłem do tego: Uszkodzony mikrowyłącznik w zamku. Wymiana na nowy i po bólu.
R Opublikowano 29 Września 2009 Autor Opublikowano 29 Września 2009 jakie sa zblizone koszty? a ciezko jest sie do tego dostac?
fly07 Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Trzeba zdemontować tapicerkę i wymontować zamek. Mikrowyłącznik jest na wierzchu zamka /wcześniej zaopatrzyć się w nowy/ - wymiana bez problemu. Warto tez mieć parę nowych spinek do tapicerki - przy ściąganiu zazwyczaj większość pęka /cena ok. 2 zł w ASO/. Oczywiście cała ta robota ma sens gdy to mikrowyłacznik właśnie jest podejrzany. Sprawdź najpierw wszelkie połączenia w okolicach drzwi i modułu komfortu.
Rekomendowane odpowiedzi