Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJL] Od czego zacząć mody 1.8T AJL ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejność jest następująca....:

najpierw powiedz jakie moce silnika cie interesują a potem zadawaj konkretne pytania, których (UWAGA) nie było wcześniej na forum !! :evil: :evil: :evil:

Opublikowano

Kolega GrzesiekA4 odpowiedział na pierwszej stronie w ile celuje po moim pytaniu. Myśle, że nie warto się czaić na 200KM bo jak już robisz mody to raz a konkretnie. Zakładając, że chcesz mieć 250 i nic więcej proponowałbym zrobić wszystko na raz bo celując w jakąś moc musisz wybrać turbosprężarke, odpowiedni wydech pod nią i orurowanie do IC i te wszystkie rzeczy muszą pasować razem fizycznie. Do 250KM proponowałbym:

-Turbo K04, GT2X, GTRS- startuje najpóźniej z tych trzech.

-Wydech: "Down Pipe" 2,75", reszta 2,5" , dwa tłumiki przelotowe na zamówienie

-IC frontowy 230/600/65 z orurowaniem

-Wtryski 380CC/ew. pompa paliwa

-DV 710N z TT lub DV 007 Forge

-Zegar doładowania/ ew. EGT

Wystroisz to na oryginalnym ECU.

Opublikowano

GTRS ma 1.0 bara przy 3000rpm i 2,5" test pipie więc jest całkowicie porównywalna z GT2X.

Nie polecam gt2x bo to stare konstrukcyjnie turbo.

Opublikowano

GTRS ma 1.0 bara przy 3000rpm i 2,5" test pipie więc jest całkowicie porównywalna z GT2X.

Nie chodzi tu o to ile ci pokaże zegar Boost przy jakich obrotach tylko przy ilu kopie turbo kick. 1.5 Bar-a na GT2X ja mam na zegarze przy 2800Rpm już, ale silnik nadmuc**je się dopiero przy 3000Rpm i wtedy dopiero czuć turbo kick. W GTRS-ie turbo kick czuć przy 3800Rpm -piszą na Audizine. A jak jest u ciebie Poziek. :gwizdanie: Może jakieś movie dla realnego porównania. :decayed:

Poza tym to do tych 250KM i nic więcej to najbardziej polecałbym K04.

Opublikowano

Nie chodzi tu o to ile ci pokaże zegar Boost przy jakich obrotach tylko przy ilu kopie turbo kick. 1.5 Bar-a na GT2X ja mam na zegarze przy 2800Rpm już, ale silnik nadmuc**je się dopiero przy 3000Rpm i wtedy dopiero czuć turbo kick. W GTRS-ie turbo kick czuć przy 3800Rpm -piszą na Audizine. A jak jest u ciebie Poziek. :gwizdanie: Może jakieś movie dla realnego porównania. :decayed:

Poza tym to do tych 250KM i nic więcej to najbardziej polecałbym K04.

ale co ja mam zrobić ? filmik z laską doświadczalną obok i ma powiedzieć przy jakich rpm czuje gniecenie wątroby ? :gwizdanie: moje "prawie" gtrs dmucha zaledwie 1,3 bara :gwizdanie:

i ja nigdy nie polecę już k04...po prostu za dużo plusów po stronie gtrsa :decayed:

Opublikowano

ale co ja mam zrobić ? filmik z laską doświadczalną obok i ma powiedzieć przy jakich rpm czuje gniecenie wątroby ? :gwizdanie: moje "prawie" gtrs dmucha zaledwie 1,3 bara :gwizdanie:

i ja nigdy nie polecę już k04...po prostu za dużo plusów po stronie gtrsa :decayed:

Nakręć movie na którym zapodasz buta na 3 biegu np. od 1500Rpm-6500Rpm i widać żegarki Defi i ori zegary(z wskazaniem na obrotomierz) to po nim będzie widać kiedy się silnik nadmucha i będzie turbo kick :naughty::decayed:

Moje GT2X też ma dmuchać 1.3, ale ono jest uparte i woli 1.5 :> Ale jak będzie baran to po ponownym strojeniu mu już nie pozwolimy ładować nic powyżej 1.3

To jasne, że nie wrócisz do K04, ja bym też nie zamienił :kox:

Opublikowano

a czy wymiana intercoolera na wiekszy i wstawienie go na przod pod zderzak cos da...?

da, jak wstawisz IC na tyl, nad zderzak...

a tak powaznie, zacznij mody od gruntownego przegladu dolotu, silnika i wydechu

dalej to co napisal Poziek

i jesli nie chcesz problemow, to zdemontuj Junkersa

z gazem jest wlasnie tak - Gregory lata na LPG i jemu nic nie dolega, a Ty bedziesz mial klopot i nikt nie bedzie wiedzial dlaczego

Opublikowano

a ile dmucha moja turbina... to jest k03???

czy wyciecie kata cos pomoze... czy zmieni sie dzwiek?

Opublikowano

a ile dmucha moja turbina... to jest k03???

czy wyciecie kata cos pomoze... czy zmieni sie dzwiek?

chłopie...poczytaj forum a potem zadawaj pytania...

Opublikowano

ok a czy moge zrobic to w tej kolejsnosci intercooler na przod w zderzak potem program...

Opublikowano

jest to bardziej wskazane niz odwrotnie :kox:

Opublikowano

najpierw wszystkie dodatki,a program,by to wszystko zestroic,zostaw na koniec... :wink4:

Opublikowano

a strojenie moe zrobic na seryjnym kompie...

i ok to polecicie mi jakis intercooler i orurowanie...?

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_fmic_w_a4_19_tdi_afn-t32800.0.html to powinno zaspokoic Twoje oczekiwania... :wink4:[br]Dopisany: 30 Grudzień 2008, 21:37_________________________________________________a tu sa jeszcze fotki,jak to wyglada ,wymiary -

http://www.a4-klub.pl/smf/all_wydajniejszy_intercooler_do_a4-t57474.0.html[br]

Dopisany: 30 Grudzień 2008, 21:40_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t21580.0.html;msg251212#msg251212 :wink4:

Opublikowano

a czy to ze jezdze na gazie nie bedzie przeszkadzalo w zalozeniu icka....?

powiedzmy ze kupie ten cooler co powiedzilas zlaczki i rurki... i teraz kto mi to posklada macie kogos z w-wy???

moze EL TEC...?

Opublikowano

a czy to ze jezdze na gazie nie bedzie przeszkadzalo w zalozeniu icka....?

powiedzmy ze kupie ten cooler co powiedzilas zlaczki i rurki... i teraz kto mi to posklada macie kogos z w-wy???

moze EL TEC...?

celem FMICka jest schlodzenie powietrza,potrzebnego do wytworzenia odpowiedniej i najkorzystniejszej dla mocy mieszanki,gaz,czy benzyna-nie ma wiekszego znaczenia

co do zlozenia-w trzecim linku masz kilka pozycji,kto i za ile-ale dla pewnosci niech sie wypowiedza Ci,co zrobili to w tej okolicy... :wink4:

Opublikowano

Było miliard razy...Forge 007P. :szukaj: :szukaj: :szukaj:

Opublikowano

ok to cooler bede robil w eltecu ciekawe ile wezma...:)

a teraz jeszce odnosnie BOVa czy taki jak zamontuje to bedzie wszystko nie bedzie sie nic dzialo z silnikiem?

http://www.allegro.pl/item517802826_zawor_dump_valve_forge_fmcl007p_wysylka_gratis.html

lub ten

http://www.allegro.pl/item517519830_bov_zawor_upustowy_forge_fmdvspltr.html

montaż coolera i zakup zresztą też możesz zrobić tutaj:

http://www.kms-tuning.pl/

to pod Warszawą a jakość usług i ceny bardzo przyzwoite.

Montaż zaworka i inne modyfikacje też ogarną bez problemu.