Jump to content
IGNORED

[B5 1Z] Głosne buczenie

tomek261
 Share

Recommended Posts

Panowie w moim samochodzie diselku 90km na tylnej kanapie dość mało komfortowo sie jedzie z racji tego ze strasznie cos buczy, zzanaczam ze łozyska sa w porzadku, moze rura wydechowa wpada w rezonnans, bo podczas odpalania albo ruszania czasami jasłychac.czy u was tez jest głosno?pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 25-02-2007, 17:04 ]

nazywaj poprawnie tematy, widać nie zajrzałeś do regulaminu !

Sprawdzasz: opony, łozyska (bardziej szumią lub zapiszczą wieć bardzo malo prawdopodobne), tłumik końcowy i środkowy (opukać same rezonowanie z tłumika nie świadczy o jego zurzyciu), plecionka (złącze elastyczne) - zewnętrznie może ladnie wyglądać ale faktycznie padła i nie spełnia swojego zadania (przy okazji tego sprawdz drgania na silnki), spr. czy ktoś już nie pozbył się kata i może mało fachowo to zrobione, poprawność zawieszenia wydechu.

Witam!

Mam taki sam problem wymieniłem juz podwieszki gumowe od tłumników i dalej to samo,napisz jak juz sobie z tym poradziles

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 22-02-2007, 21:29 ]

proszę się przywitaj w dziale Newbie i przeczytaj regulamin

szczerze to byłem przy wymianie, jest trochę rozkręcania i później musi ktoś to dobrze zrobić żeby był z tego jakiś efekt. dla mnie mechanior zrobił to za przysłowiową czapkę gruszek, ponieważ to mój znajomy. zrobił to zajefajnie więc jestem zadowolony, ale widziałem już gości co nie mają o spawaniu zieolnego pojęcia. najlepiej poszukaj warsztatu gzie się zajmują tylko tłumikami oni coś kumają. :biggrin: